Skriv ut denna sida
Stockholms universitet vann Student-SM finalen i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenter Snakehead. (Foto: Andreas Lundberg, arkivbild) Stockholms universitet vann Student-SM finalen i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenter Snakehead. (Foto: Andreas Lundberg, arkivbild)

Uppsalastudenter föll i SM-finalen

2015-02-08 - 05:32

Under lördagseftermiddagen vann Stockholms universitet Capitols Student-SM i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenterna Snakeheads med 47-14. Finalen spelades i Eriksdalshallen i Stockholm.

 

Capitols tog kommandot direkt med flera snabba poäng redan i inledningen av matchen. Snakeheads försvar hängde inte alls med i svängarna när förra årets Student-SM-vinnares offensiv kom till sin fulla rätt under första halvleken.

 

Den första halvleken slutade 20-0 till Capitols. I andra halvlek spelade Uppsalalaget upp sig betydlig men Capitols vann till slut matchen med 47-14.

- Det kändes som vi satte tempot från början. Vi satte första tacklingen, första spelet och höll sen det drivet genom hela matchen säger mvp i Capitols, Johan Engren.

 

Sveriges bästa studentidrottslag utses genom ett seriespel som pågår i november-december med slutspel i januari-februari. Student-SM i amerikansk inomhusfotboll är ett samarbete mellan Sveriges Akademiska Idrottsförbund och Touchdown Sverige. Läsårets säsong är den fjärde i ordningen.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I augusti anländer 77 utbytesstudenter till Sverige, för två veckor sedan saknade 51 studenter familj och en vecka senare hade siffran minskat med elva studenter, bristen på värdfamiljer är stor och i Uppsala finns inte en enda värdfamilj.

Asker Jarlöv och Simon Arlasjö, avgångselever på naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan i Uppsala, har tilldelats Anders Walls stipendium på 25.000 kronor vardera.

I måndags omvaldes Uppsala Studentkårs ordförande Caisa Lycken (GS) och vice ordförande Miranda Cox (VSF) för verksamhetsåret 2015/2016.

Klockan på universitetsbiblioteket Carolina Redivivas balkong har börjat nedräkningen till Mösspåtagningen den sista april kl 15.00. Då höjer rektor sin studentmössa som en vårhälsning till alla som samlats i backen. I år firar Forsränningen 40 år och universitetet bjuder också på några nyheter.

Uppsala universitet rekryterar den internationellt ansedde media- och kommunikationsforskaren Nico Carpentier. Rekryteringen är ett led för universitetet att stärka sin forskning inom digitala medier och det nutida samhället, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

I början av 2000-talet öppnades nya möjligheter att sprida sin musik via Internet. Det var också då det så kallade ”tjejbandet” Sahara Hotnights slog igenom. I en ny avhandling i musikvetenskap granskar Linus Johansson begreppet ”tjejband” och hur begreppet används i medierna.

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer fyra av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer tre av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer två av totalt fyra.