Skriv ut denna sida

Jutterström föreläser på Universitetet

2013-09-24 - 16:26

Journalisten Christina Jutterström, som haft flera tunga chefspositioner inom media, kommer till Uppsala universitet den 2 oktober för att hålla alumnföreläsning. I samband med arrangemanget offentliggörs också årets alumn.

 

Höstens alumnföreläsare Christina Jutterström har varit chefredaktör på DN och Expressen och VD för Sveriges Television. Under rubriken "Om lusten att vara med och bygga vårt samhälle" berättar Christina Jutterström om sina 40 år som medieledare.

 

Efter alla år som journalist och ledare har hon insett att det är just denna lust av vara med och bygga samhället som varit hennes drivkraft.

– Så var det redan från början, det handlade inte om plikt utan om lust. Jag ville vara med och bygga välfärdssamhället och använde journalistiken som verktyg. Som ledare har det gällt att ha ett bra väderkorn för hur det medium jag lever med behöver utvecklas för att spela den här viktiga rollen, säger Christina Jutterström i ett pressmeddelande.

 

Direkt efter föreläsningen offentliggör Uppsala universitets rektor Eva Åkesson vem som får utmärkelsen "Årets alumn vid Uppsala universitet" 2013.

 

Kvällen är en del av den Nationella Alumnveckan som firas för tredje året i rad.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I augusti anländer 77 utbytesstudenter till Sverige, för två veckor sedan saknade 51 studenter familj och en vecka senare hade siffran minskat med elva studenter, bristen på värdfamiljer är stor och i Uppsala finns inte en enda värdfamilj.

Asker Jarlöv och Simon Arlasjö, avgångselever på naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan i Uppsala, har tilldelats Anders Walls stipendium på 25.000 kronor vardera.

I måndags omvaldes Uppsala Studentkårs ordförande Caisa Lycken (GS) och vice ordförande Miranda Cox (VSF) för verksamhetsåret 2015/2016.

Klockan på universitetsbiblioteket Carolina Redivivas balkong har börjat nedräkningen till Mösspåtagningen den sista april kl 15.00. Då höjer rektor sin studentmössa som en vårhälsning till alla som samlats i backen. I år firar Forsränningen 40 år och universitetet bjuder också på några nyheter.

Uppsala universitet rekryterar den internationellt ansedde media- och kommunikationsforskaren Nico Carpentier. Rekryteringen är ett led för universitetet att stärka sin forskning inom digitala medier och det nutida samhället, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

I början av 2000-talet öppnades nya möjligheter att sprida sin musik via Internet. Det var också då det så kallade ”tjejbandet” Sahara Hotnights slog igenom. I en ny avhandling i musikvetenskap granskar Linus Johansson begreppet ”tjejband” och hur begreppet används i medierna.

Under lördagseftermiddagen vann Stockholms universitet Capitols Student-SM i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenterna Snakeheads med 47-14. Finalen spelades i Eriksdalshallen i Stockholm.

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer fyra av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer tre av totalt fyra.