Skriv ut denna sida
Nya studenter hälsas välkomna. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Nya studenter hälsas välkomna. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Förtrollad välkomstmottagning

2013-08-29 - 18:47

Fredagen den 30 augusti är det dags för den traditionsenliga välkomstmottagningen för nyantagna studenter vid Uppsala universitet. Konferencier i universitetsaulan är trollkarlen och alumnen Johan Ståhl.

 

Vid välkomstmottagningen i universitetsaulan kommer de nya studenterna stifta bekantskap med bland annat universitets prorektor Anders Malmberg och kommunfullmäktiges ordförande Lars Bäcklund.

 

Välkomsthälsningarna varvas med underhållning på scenen av Kungliga Akademiska kapellet, V-Dalakören och Norrlands nations showorkester Phontrattarne.

– Det ska bli spännande att se vad vår konferencier, Johan Ståhl, hittar på. Han är tidigare ekonomistudent från Uppsala, men hans yrkesbana blev lite oväntat trollkarl så man vet aldrig vad som händer, säger Ingela Kvarnström, projektledare för Uppsala universitets välkomstmottagning för nya studenter.

Minimässa i universitetshuset

Innan mottagningen i aulan hålls en minimässa i universitetshuset och senare finns möjlighet att följa med på guidade visningar av campusområden, större studentbostadsområden och universitetsmuseet Museum Gustavianum.

 

Studentkårerna och Studentservice håller öppet hus och framåt kvällen väntar reccepub på flera nationer.

Tid och plats: Fredagen den 30 augusti. Programmet i aulan startar 13.00, Universitetshuset, Biskopsgatan 3, Uppsala.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I augusti anländer 77 utbytesstudenter till Sverige, för två veckor sedan saknade 51 studenter familj och en vecka senare hade siffran minskat med elva studenter, bristen på värdfamiljer är stor och i Uppsala finns inte en enda värdfamilj.

Asker Jarlöv och Simon Arlasjö, avgångselever på naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan i Uppsala, har tilldelats Anders Walls stipendium på 25.000 kronor vardera.

I måndags omvaldes Uppsala Studentkårs ordförande Caisa Lycken (GS) och vice ordförande Miranda Cox (VSF) för verksamhetsåret 2015/2016.

Klockan på universitetsbiblioteket Carolina Redivivas balkong har börjat nedräkningen till Mösspåtagningen den sista april kl 15.00. Då höjer rektor sin studentmössa som en vårhälsning till alla som samlats i backen. I år firar Forsränningen 40 år och universitetet bjuder också på några nyheter.

Uppsala universitet rekryterar den internationellt ansedde media- och kommunikationsforskaren Nico Carpentier. Rekryteringen är ett led för universitetet att stärka sin forskning inom digitala medier och det nutida samhället, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

I början av 2000-talet öppnades nya möjligheter att sprida sin musik via Internet. Det var också då det så kallade ”tjejbandet” Sahara Hotnights slog igenom. I en ny avhandling i musikvetenskap granskar Linus Johansson begreppet ”tjejband” och hur begreppet används i medierna.

Under lördagseftermiddagen vann Stockholms universitet Capitols Student-SM i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenterna Snakeheads med 47-14. Finalen spelades i Eriksdalshallen i Stockholm.

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer fyra av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer tre av totalt fyra.