Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 985
Skriv ut denna sida
Docent vid Uppsala Universitet prisad. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Docent vid Uppsala Universitet prisad. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Pris till Uppsaladocent

2013-03-28 - 21:25

Docent Fredrik Sandgren vid Uppsala universitet har tilldelats Söderbergska Handelspriset 2013 för sitt arbete, tillsammans med Klas Nyberg, synliggöra handelns utveckling genom tiderna. Prissumman är på 500 tusen kronor.

Det Söderbergska Handelspriset är det största i sitt slag i Sverige för framstående insatser inom handeln. Det delas ut av Torsten Söderbergs Stiftelse och Ragnar Söderbergs stiftelse i samarbete med Svensk Handel och Handelshögskolan i Stockholm. Priset delas i år ut för 25:e gången.

Priset kan tilldelas såväl den som genom forskning lämnat väsentliga bidrag till utvecklingen inom distribution och marknadsföring, som den som genom innovativt tänkande och affärsbegåvning utvecklat en bärande affärsidé eller effektiviserat varuhanteringen.


Juryns motivering lyder:

"Professor Klas Nyberg och docent Fredrik Sandgren tilldelas gemensamt det Söderbergska Handelspriset 2013 för arbetet att synliggöra handelns utveckling genom tiderna. De har på ett förtjänstfullt sätt format berättelsen om handelsnäringarnas betydelse. Deras ekonomihistoriska perspektiv på handeln tillför mycket till politik, ekonomi, teori och praktik."

 

– Handelns berättelse och historia ger näringen en identitet som är viktig för utvecklingen av och framtiden för handeln, säger Svensk Handels vd Dag Klackenberg som är ordförande i juryn för det Söderbergska Handelspriset.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I augusti anländer 77 utbytesstudenter till Sverige, för två veckor sedan saknade 51 studenter familj och en vecka senare hade siffran minskat med elva studenter, bristen på värdfamiljer är stor och i Uppsala finns inte en enda värdfamilj.

Asker Jarlöv och Simon Arlasjö, avgångselever på naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan i Uppsala, har tilldelats Anders Walls stipendium på 25.000 kronor vardera.

I måndags omvaldes Uppsala Studentkårs ordförande Caisa Lycken (GS) och vice ordförande Miranda Cox (VSF) för verksamhetsåret 2015/2016.

Klockan på universitetsbiblioteket Carolina Redivivas balkong har börjat nedräkningen till Mösspåtagningen den sista april kl 15.00. Då höjer rektor sin studentmössa som en vårhälsning till alla som samlats i backen. I år firar Forsränningen 40 år och universitetet bjuder också på några nyheter.

Uppsala universitet rekryterar den internationellt ansedde media- och kommunikationsforskaren Nico Carpentier. Rekryteringen är ett led för universitetet att stärka sin forskning inom digitala medier och det nutida samhället, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

I början av 2000-talet öppnades nya möjligheter att sprida sin musik via Internet. Det var också då det så kallade ”tjejbandet” Sahara Hotnights slog igenom. I en ny avhandling i musikvetenskap granskar Linus Johansson begreppet ”tjejband” och hur begreppet används i medierna.

Under lördagseftermiddagen vann Stockholms universitet Capitols Student-SM i amerikansk inomhusfotboll mot Uppsalastudenterna Snakeheads med 47-14. Finalen spelades i Eriksdalshallen i Stockholm.

Årets Anders Wall-stipendiat på Katedralskolan blev Nicole Kjellberg som får 50.000 kr för goda studieresultat samt för att ha varit en god och uppskattad kamrat.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer fyra av totalt fyra.

Uppsalanyheters fotograf var på plats i Uppsala när studentflaken intog citykärnan, här kommer bildsvep nummer tre av totalt fyra.