Skriv ut denna sida
Tierp Arenas VD Urban Axelsson. (Foto: Peter Bohlin) Tierp Arenas VD Urban Axelsson. (Foto: Peter Bohlin)

Tierp Arena ställer in EM-deltävling

2020-04-16 - 18:03

Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

 

Som Uppsalanyheter skrev den första april fanns det risk för att Tierp Arena skulle tvingas att ställa in som en konsekvens av Covid-19 och det virusläge som råder. Då hade precis Santa Pod beslutat att ställa in EM-deltävling ett.

 

Tierp Arena meddelade då att man skulle ta ett definitivt beslut om man skulle genomföra tävlingarna eller inte senast den 10 april. Ett beslut som alltså dröjde tills tidigare idag på torsdagens förmiddag.

 

- Det är med tungt hjärta vi måste informera er att vi har tagit beslutet att ställa in 2020 Tierp Internationals på Tierp Arena den 4-7 juni som hade inkluderat FIA European Drag Racing Championship, EDRS Pro MC series och Summit Racing EDRS Series, säger Urban Axelsson VD på Tierp Arena i ett uttalande.

 

Därmed har två av fem deltävlingar i FIA European Drag Racing Championship ställts in, de återstående tävlingarna i mästerskapet kommer att genomföras enligt följande om inga nya beslut tas:


Omgång 1 – Summit Racing Equipment Internationals (13-16 augusti), Tierp Arena (Sverige)
Omgång 2 – NitrOlympX (28-30 augusti), Hockenheim (Tyskland)

Omgång 3 – Europafinaler (10-13 september), Santa Pod Raceway (Storbritannien)

 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.