Skriv ut denna sida
Stig Neergard i sin Top Fuel dragster. Nu riskerar tävlingarna i juni att bli inställda. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Stig Neergard i sin Top Fuel dragster. Nu riskerar tävlingarna i juni att bli inställda. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Dragracing-EM på Tierp Arena kan bli inställt

2020-04-01 - 04:44

Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

 

Förra veckan beslutade den brittiska regeringen att förlänga beslutet om avstängning av alla motorsporter åtminstone till den 30 juni 2020. Beslutet togs av Trakbak Racing Ltd i samförstånd med FIA och Santa Pod Racers Club.

 

Det innebär att den inledande deltävlingen av det europeiska dragracingmästerskapet på Santa Pod 22-25 maj ställs in.

- Det är mycket nedslående men dessa åtgårder är nödvändiga för att kontrollera spridningen av Covid-19 och vi alla måste göra vår del, säger ordförande Keith Bartlett i ett gemensamt uttalande från styrelsen för Drag Racing Europe (DRE).

 

Den andra omgången av FIA Championship avgörs på Tierp Arena den 4-7 juni men det är i dagsläget oklart om det blir några tävlingar. På den internationella websidan för all dragracing i Europa saknas fortfarande en deltagarförteckning över tävlingen Tierp Internationals.

 

Beslut om att eventuellt ställa in deltävling två tas av ledningen för Tierp Arena senast fredagen den 10 april. Tills dess att ett sådant beslut eventuellt tas ser dragracingens europamästerskap i FIA Championship ut som följer:

 

Omgång 1 – Tierp Internationals (4-7 juni), Tierp Arena (Sverige)

Omgång 2 – Summit Racing Equipment Internationals (13-16 augusti), Tierp Arena (Sverige)

Omgång 3 – NitrOlympX (28-30 augusti), Hockenheim (Tyskland)

Omgång 4 – Europafinaler (10-13 september), Santa Pod Raceway (Storbritannien)

 

Om Tierp Internationals ställs in kommer mästerskapet att genomföras med endast tre deltävlingar enligt följande:

Omgång 1 – Summit Racing Equipment Internationals (13-16 augusti), Tierp Arena (Sverige)

Omgång 2 – NitrOlympX (28-30 augusti), Hockenheim (Tyskland)

Omgång 3 – Europafinaler (10-13 september), Santa Pod Raceway (Storbritannien)

 

- Vi befinner oss alla i en aldrig tidigare skådad tid i hela Europa med denna pandemi. Corona Virus (Covid-19) och vi ber om ert stöd och tålamod när vi försöker hantera denna situation så gott vi kan, avslutar Keith Bertlett i det gemensamma uttalandet från DRE.

 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.