Skriv ut denna sida
Almungeföraren Michael Ohlsson blev kvalnia men kom inte till start i elimineringarna. (Foto: Sandy Sine) Almungeföraren Michael Ohlsson blev kvalnia men kom inte till start i elimineringarna. (Foto: Sandy Sine)

Glest med uppländska framgångar på Tierp Arena

2019-06-13 - 02:16

Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

 

Tierp Arena stod som värd för EM-deltävling två under veckoslutet 6-9 juni och antalet anmälda förare från Uppsala var lätträknade. Från regionen fanns det dock ett antal Uppländska förare anmälda och bäst gick det för Peter Östlund från Östervåla i Super Comp Bike med en semifinalplats där han förlorade mot slutsegraren Rasmus Östlund efter en break out. Tony Andersson från Enköping som blev kvalåtta kom inte till start i elimineringarna.

 

IMG 5073

Peter Östlund gick till semifinal i Super Comp Bike. (Foto: Sandy Sine)

 

I den andra motorcykelklassen Super Gas Bike fanns det uppländskt intresse i Magnus Pollack från Österbybruk. Pollack blev kvaletta efter att han satt en nästintill perfekt kvaltid redan i första kvalrundan. Pollack fick en behaglig resa i elimineringens kvartsfinal med en solorepa och blev sedan utslagen i semifinalen mot Jenni Pekkarinen.

 

IMG 0697

Magnus Pollack blev kvaletta i Super Gas Bike. (Foto: Peter Bohlin)

 

I Super Street Bike kom Roberth Häggblom från Älvkarleby till start och placerade sig som sjua i kvalet men dök sedan inte upp till elimineringarna.

 

IMG 5238

Uppsalaföraren Erik Wallin kör i Stock Super Stock, här i samspråk med en fotograf. (Foto: Sandy Sine)

 

I den största bilklassen Stock Super Stock kom fyra uppländska förare till start, samtliga utslagna redan i första elimineringsrundan. Uppsalas Erik Wallin placerade sig på 22:a plats av 31 startande i kvalet. Jimmy Arvidsson från Harbo blev näst sist i kvalet med en 29:e plats. Samboparet från England som nyligen flyttat till Östervåla Rick McCann och Carla Pittau blev 25:a respektive 8:a i kvalet.

 

IMG 4900

Jimmy Arvidsson från Harbo med sin Ford Fairlane från 1966. (Foto: Sandy Sine)

 

I Pro Street placerade sig Tommy Abrahamsson från Uppsala på sjätte plats i kvalet av 22 startande. Han besegrade sedan Alexandra Wingård i åttondelsfinalen men gjorde sedan en break out (körde för fort mot indextiden 7,60) i kvartsfinalen med 7,58 sekunder. Almungeföraren Michael Ohlsson blev kvalnia i samma klass men kom inte till start i elimineringarna.

 

IMG 6299

Micke Kågered, Linköping gick till final i värstingklassen Top Fuel. (Foto: Sandy Sine)

 

I Super Gas tog sig kvaltvåan Erik Jansson från Östervåla sig vidare till kvartsfinal efter seger mot Fredrik Edlund och väl där fick han en solorunda fram till semifinal med sin Dodge Charger. I semifinalen körde Jansson lite för fort och gjorde en break out med 9,78 sekunder mot indextiden 9,90.

 

Tierp Arena som även är värd för den näst sista EM-deltävlingen avgörs 22-25 augusti.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.