Skriv ut denna sida
Filip Svanberg överst på prispallen. (Foto: Mikael Åhnberg) Filip Svanberg överst på prispallen. (Foto: Mikael Åhnberg)

Filip Svanberg svensk mästare när BMX 2018 avgjordes i Uppsala

2018-07-10 - 03:11

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

 

23 klasser och drygt 90 cyklister skulle ta sig an bana i Uppsala, banan byggdes upp inför SM 2015 och har en modern design som lever upp till kravspecen för att få EM-status.

– Arrangerande klubb SMK Uppsala är jättenöjda med BMX SM 2018. Väldigt kul med så många deltagare och att så många klasser, inklusive Herrar Elit, fick SM-status i år, säger tävlingsledaren Johan Waltari.

 

I elitklassen blev det tidigare svenska mästaren Filip Svanberg som tog hem segern före Rickard Pettersson och parkspecialisten Jacob Nedler slutade på en tredjeplatsen. Samtidigt som mästare i elitklassen skulle utses, tävlade även ungdomsklasser och masterscyklister om mästerskapsmedaljerna vid USM och VSM.

– Även publiken hittade till Uppsala BMX Arena och den nya läktaren,som snabbt fylldes till sista plats, var ett verkligt lyft för tävlingen. Nästa år hoppas vi kunna arrangera Nordiska Mästerskapen i BMX Racing på Uppsala BMX Arena tillsammans med Märsta BMX, avslutar Johan.

 

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.