Skriv ut denna sida
Peter Rundström i helgens tävlingar på Tierp Arena. (Foto: Sandy Sine) Peter Rundström i helgens tävlingar på Tierp Arena. (Foto: Sandy Sine)

Respass i kvartsfinalen för Rundström

2018-06-11 - 01:39

Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

 

Det blev en rejäl genomkörare för Peter Rundström i Super Comp Bike i helgens EM-deltävling på Tierp Arena. Hela 11 rundor blev det trots respass redan i den andra elimineringsrundan.

 

IMG 0908

Peter Rundström körde totalt 11 rundor i helgens tävlingar. (Foto: Sandy Sine)

 

När Uppsalanyheter träffade Rundström efter första dagens tävlingar på torsdagen var han speciellt nöjd med att ha fått ordning på kopplingen, när helgen summeras efter 11 rundor var jämnheten i tiderna något som gladde.

- Jag åkte bra tider hela helgen till andra elimineringen, där släppte jag av på gasen lite väl mycket och blev omåkt på mållinjen, berättar Peter Rundström på söndagkvällen.

 

IMG 0922

Samuel Rundström hade problem med reaktionstiderna under helgens tävlingar. (Foto: Sandy Sine)

 

Sonen Samuel Rundström som hade problem med reaktionstiderna på den fina banan satte sin bästa reaktionstid i första elimineringsrundan. Reaktionstiden blev fina 0,0734 tusendels sekund.

- Det blev både bra tid och reaktion, så pass bra att det gick för fort så Samuel gjorde break out, berättar Peter Rundström.

 

Både Samuel och Peter var dock väldigt nöjda med helgens tävlingar och tar nu sats mot Kjula och kommande helgs tävlingar. En bana som Samuel är mer van med och Peter kör i en snabbare klass så det finns förutsättningar för bra resultat.

 

IMG 1172

Erik Wallin satte personbästa men blev utslagen i den första elimineringsrundan. (Foto: Sandy Sine)

 

För rutinerade Stock/Super Stock föraren Erik Wallin blev det en 19:e plats i helgens kvalificeringarna bland 32 startande. Trots den något blygsamma placeringen var Wallin nöjd.

- Jag är väldigt nöjd med tiden eftersom jag satte personbästa, det lustiga är att när jag kör mitt bästa så kör alla andra också mycket bättre, skrattar Erik Wallin som gör sitt 34:e år som dragracingförare.

 

Wallins nya personbästa är 10,22 vilket är en putsning av det tidigare 10,30. Det blev dock respass i den första elimineringen mot Lars Nyberg från Hudiksvall.

 

I augusti står Tierp Arena på nytt som värd för den andra av två EM-deltävlingar i Sverige den här säsongen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.