Skriv ut denna sida
Marie Wallin med sin Chevrolet från 1955. (Foto: Peter Bohlin) Marie Wallin med sin Chevrolet från 1955. (Foto: Peter Bohlin)

Ringrostig Wallin missnöjd på Tierp Arena

2016-06-16 - 15:48

Marie Wallin startade på Tierp Arena i juni 2015, men tävlingarna då regnade bort och sedan dess har hon inte kört några tävlingar. I dag var Wallin en av få förare som hann köra två vändor innan regnet satte stopp för tävlingarna men hon var inte nöjd med tiderna.

 

I dag startade EM-deltävlingen "Tierp Internationals" på Tierp Arena, det är en av Europas största tävlingar som omfattar EM, SM och European Dragracing Series (EDRS). Bland de uppländska förarna märks bland annat Marie Wallin och Leo Jansson i klassen Pro Street samt Erik Wallin i Stock Super Stock.

 

Torsdagens körningar innehöll kvalkörningar i EDRS-serien som omfattar bil, motorcykel och juniorer. Det blev dessvärre bara en runda på torsdagen, vid lunchtid började det att regna och vid middagstid regnade det fortfarande och det var oklart om det skulle bli några fler starter under torsdagen.

 

En av få förare som hann köra två vändor var Marie Wallin i klassen Super Street, med en kvaltid på 10,90 körde Wallin in på beskedliga 11,67 i första rundan.

- Jag är inte nöjd med den tiden, bilen går lätt 10,90 så det var dumt av mig att släppa av för tidigt säger Wallin.

 

Erik Wallin som kör i Stock Super Stock hann köra en runda innan regnet kom, med tiden 10,86 körde han in något snabbare än hans index som ligger på 11,00. Flera bilar i klassen verkade ha lite dåligt grepp i det fuktiga vädret. I samma klass körde Björklingeföraren Kent Torving in på 10,74 (index 11,00).

 

När alla klasser kört ett varv startade man om och Marie Wallin var den sista föraren som kom till start före regnet. I hennes andra körning blev tiden drygt en tiondel snabbare än i första rundan men fortfarande långt ifrån index på 10,90.

- Jag får skylla på att jag är ringrostig, jag har ju inte kört på ett år säger Wallin som släppt av för tidigt i båda körningarna i rädslan för att göra en break out.

 

I morgon startar de snabbaste klasserna med bland annat Top Fuel Dragster, men även motorcykelklassen Pro Stock Bike och det Nordiska mästerskapet med Storvretaföraren Ellsa Karlsson.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.

Dragracing: Robban Karlsson gav allt i sin första och enda kvalrunda av Pro Stock Bike och satte 7,01 sek med fina hastigheten 309,6 km/h.

Dragracing: Stock Super Stockföraren Erik Wallin gick lite överraskande hela vägen fram till final i helgens dragracingtävlingar på Tierp Arena.