Skriv ut denna sida
Top Fuel kör uppemot 500km/h på fyra sekunder. (Foto: Peter Bohlin) Top Fuel kör uppemot 500km/h på fyra sekunder. (Foto: Peter Bohlin)

Uppsalaförare i motorfest på Tierp Arena

2014-08-21 - 04:31

I dag startar årets största motorfest på Tierp Arena när EM-deltävlingen "Turtle Wax Internationals 2014" går av stapeln. I startfältet hittar vi totalt sex förare från Uppsala.

 

Tävlingarna inleds idag torsdag med de så kallade EDRS-klasserna och under fredagen kommer även FIA-klasserna till start med Top Fuel som det absolut tyngsta och snabbaste som går att uppbringa inom all motorsport.

 

Totalt är det 19 olika klasser som startar och antalet team är hela 270 stycken.

 

Från Uppsala ser vi bland annat systrarna Elvira och Ellsa Karlsson startande i klassen Pro Stock Bike, en klass med topphastigheter på över 300km/h. Det kan bli ett högintressant möte mellan 18-åriga Elvira som innehar Europarekordet på 6.9983 sekunder och hastigheten 305,6 mot hennes 16-årige syster Ellsa som nyligen satte sin första "sjua".

 

I klassen Super Comp startar 68-årige Uppsalaföraren Bengt Stafberg med sin ovanliga Buick Rooster. I klassen Super Street ställer Leo Jansson och Anders Söderberg upp, dock kommer inte publikfavoriten Marie Wallin till start den här helgen.

 

Den största klassen sett till antalet anmälda förare (37) är "som vanligt" Stock Super Stock, där tävlar Uppsalaprofilen Erik Wallin med sin Camaro.

 

Uppsalanyheter kommer att följa Uppsalaförarna och rapportera hur det går för dom under helgen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.