Skriv ut denna sida
Sirius och Storvreta får dela på 40.000kr (Foto: Montage Peter Bohlin) Sirius och Storvreta får dela på 40.000kr (Foto: Montage Peter Bohlin)

Guldregn över Upplandsidrotten

2013-10-25 - 16:15

Varje år gör Svenska Spel utbetalningar till ungdomsidrotten, näst efter fotbollen och ishockeyn får Innebandyn mest pengar. Storvreta och Sirius toppar innebandylistan men det är Almtuna som får mest pengar.

 

Idag den 25 oktober delar Svenska Spel ut runt 50 miljoner till idrotten, innebandyn är den tredje största mottagaren som får dela på 2 178 717 kronor. I Uppsala är det dock Ishockeyn och Almtuna som får störst utdelning (103 194 kr) tätt följt av Sirius fotboll (87 095 kr) och Sirius Bandy (43 595 kr).

 

svspel utdelning uppsala

 

I listan över innebandyns 20 största utbetalningar återfinns två Uppsalaklubbar, Storvreta på 14:e och Sirius 18:e plats.

 

FC Helsingborg toppar innebandylistan med 207 104 kronor före IBF Säter som får 104 870 kronor, Storvreta får totalt 20 711 kronor och Sirius 18 905 kronor.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Golf: Alicia Roth har ett långsiktigt mål – att spela som proffs i LPGA. Just nu går hon i nian, så ett steg på vägen är att hon har blivit antagen till...

IFU Arena stängs med omedelbar verkan på grund av brister i takkonstruktionen, beskedet gavs på IFU Arenas sociala kanaler sent på fredagskvällen.

I dag lördag skulle Hagunda IF haft ett storslaget firande av föreningens 60-årsjubileum i IFU Arena, men Coronaepedemin kom i vägen för detta, ett Coronasäkert alternativ genomfördes därför istället i Vänge.

Dragracing: Tierp Arena ställer in dragracingens EM-deltävling i juni som en konsekvens av de restriktioner som Covid-19 har medfört. Arenans VD Urban Axell säger i ett uttalande att man inte ser någon möjlighet att fortgå med tävlingen.

Dragracing: Förra veckan beslutades att ställa in deltävling ett av fem i dragracing-EM, nu finns det även risk att deltävling två på Tierp Arena ställs in.

Dragracing: Det var glest mellan de uppländska framgångarna när Tierp Internationals avgjordes i helgen på Tierp Arena. Bästa noteringarna stod de uppländska motorcykelförarna Peter Östlund och Magnus Pollack för som båda föll i varsin semifinal.

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

Dragracing: Det blev respass för Peter Rundström i kvartsfinalen när helgens EM-deltävling Tierp International avgjordes.

Dragracing: Uppsalaföraren Peter Rundström är kvalfemma efter den första dagen kvalkörningar av EM-deltävlingen Tierp International och motorcykelklassen Super Comp Bike.

Dragracing: Han kom, han sågs, han segrade - Robban Karlsson tog en toppposition i sin enda kvalrepa på fredagen, åkte sedan till Linköping på lördag och kom tillbaka till Tierp och vann hela tävlingen på söndagen.