Skriv ut denna sida
Annika Billstam blev Årets Idrottskvinna. (Foto: Calle Lindh) Annika Billstam blev Årets Idrottskvinna. (Foto: Calle Lindh)

Annika Billstam och Viktor Gaddefors årets främsta

2013-11-20 - 22:24

Idrottsgalan. Annika Billstam, orientering, och Viktor Gaddefors, basket korades till Årets främsta idrottare.

 

Läs mer i redaktionsbloggen >

 

Det blev Annika Billstam utsågs till Årets Idrottskvinna i Uppsala och Viktor Gaddefors korades till Årets Idrottsman på Uppsala Idrottsgala. Världstjärnan Annika Billstam har varit på  högsta nivå sedan 2007. I  år blev det guld i World games, VM-silver och en tredje plats totalt i världscupen. 

 

Viktor Gaddefors är Uppsalas stora basketstjärna som var ett högaktuellt namn inför årets NBA-draft. 21-åringen gör stor succé i klubblaget i Italien och tog en plats i den svenska EM-truppen i somras.

 

Årets Lag blev IK Sirius FK för att de i överlägsen still vunnit norrettan.

 

Noél Alm Johansson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Slutspel kvartsfinal: Uppsala Baskets säsong är över, man föll i två raka matcher mot Alvik i kvartsfinalen. Lördagens match slutade 61-84 och Uppsala var aldrig riktigt nära.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.