Skriv ut denna sida
Endast uppvärmningspuckarna låg kvar efter Coronabeslutet att ställa in. (Foto: Peter Bohlin) Endast uppvärmningspuckarna låg kvar efter Coronabeslutet att ställa in. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna: Kvällens match inställd, över halva laget testats positivt för Corona

2020-11-11 - 20:23

Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

 

Kvällens möte i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Timrå ställdes in med endast 30 minuter kvar till matchstart. Anledningen var att hemmalaget fått svar på de Covidtester som man tagit på morgonen som visade att hela 13 spelare hade testats positivt för Corona.

 

Bara några minuter efter beskedet från speakern var det tomt på isen, endast uppvärmningspuckarna låg kvar och materialarna i båda lagen plockade undan klubbor och vattenflaskorna innan man försvann in i omklädningsrummen.

 

- Vi testade alla spelarna i morse och vid 18:30-tiden fick vi provsvaren och tretton i laget var positiva, våran läkare informerade våra tränare som informerade domarna som blåste av uppvärmningen, säger Björn Danielsson sportchef i Almtuna till Radiosporten

 

- Jag har inte svaret just nu säger Danielsson om hur man går vidare men antar att man kommer att göra som vissa andra lag att man pausar verksamheten 10-14 dagar och sen får lagläkaren besluta hur länge vi ska pausa, helt klart är i alla fall att vi behöver vara borta från hallen ett tag avslutar Björn Danielsson.


Matchen skjuts upp tillsvidare och Almtuna pausar nu hela sin elitverksamhet tillsvidare, lördagens bortamatch mot Vita Hästen kommer att ställas in. Sedan har man två hemmamatcher i kalendern nästa vecka hemma mot Västerås och Tingsryd onsdag och torsdag.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var redan klart att Almtuna slutar på tionde plats i den allsvenska tabellen och är klara för åttondelsfinalspel. På söndagen tog ett reservbetonat lag emot Väsby som vann med uddamålet 2-3.

Allsvenskan: Almtuna blev på fredagen klara för slutspelet i Hockeyallsvenskan genom att bortabesegra (hemma) Väsby med 2-1, båda Almtunas mål gjorda inom 34 sekunder i den första perioden.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.