Skriv ut denna sida
Sebastian Fakt sköt hem tre blytunga poäng till Almtuna. (Foto: Peter Bohlin) Sebastian Fakt sköt hem tre blytunga poäng till Almtuna. (Foto: Peter Bohlin)

Blytung seger i arosderbyt

2020-02-23 - 05:07

Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

 

Det var med kniven på strupen som Almtuna tog sig an Västerås på bortaplan i lördagens hockeyallsvenska match. På fredagen hade Kristianstad på negativ kvalplats tagit en poäng mot Modo och gått upp på samma poäng som uppsalalaget och endast ett måls minusmålskillnad.

 

Almtuna som trivs bra mot Västerås som dessutom för tillfället har förlorat sex av de sju senaste matcherna tog ledningen med 0-1 i den åttonde minuten. Det var Hampus Harlestam som gav Almtuna ledningen i numerärt överläge. Några bra minuter i den andra periodens inledning gav både 0-2 och 0-3 till uppsalalaget efter mål från Mattias Johansson och Pontus Johansson.

 

I mitten av den andra perioden fick Västerås kontakt då Daniel Öhrn reducerade till 1-3 och spänningen steg när Kelsey Tessier reducerade till 2-3 i mitten av den tredje perioden. Matchen skulle dock komma att avgöra i en spelform där Almtuna inte haft så lätt, Sebastian Fakt sköt in sitt 14:e mål för säsongen när han gjorde 2-4 i numerärt överläge med drygt tre minuter kvar. Almtunas andra mål under matchen i den spelformen.

 

En spelare som förmodligen inte sover så gott under natten är Västerås Lukas Zetterberg som drog på sig två utvisningar när hans lag jagade kvittering. Först när det återstod drygt sju minuter av matchen för tripping och två minuter efter att han kommit in i spel igen en ny tvåa för Checking from behind. Den senare av utvisningar resulterade alltså i att Almtuna kunde avgöra till 2-4.

 

Västerås - Almtuna 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Almtunas mål: Hampus Harlestam, Mattias Johansson, Pontus Johansson, Sebastian Fakt.

Publik: 2 788

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.