Skriv ut denna sida
Mattias Granlund gjorde säsongens första mål och sköt hem segern till Almtuna. (Foto: Peter Bohlin) Mattias Granlund gjorde säsongens första mål och sköt hem segern till Almtuna. (Foto: Peter Bohlin)

Vilken vändning Almtuna

2019-12-10 - 04:23

Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

 

AIK var på väg att bryta sina tunga förlusttrend men tappade matchen i slutminuten då Mattias Granlund sköt in segermålet 3-2 för Almtuna. Därmed förlängdes AIKs förlustrad till sju raka matcher.

 

Det var dock Solnalagets match fram till det återstod åtta minuter, man hade ledningen med 2-0 efter mål av Henrik Rommel och Jacob Dahlström. Med sju minuter kvar skickade Mattias Johansson in reduceringen för Almtuna och exakt fem minuter senare kvitterade Tony Mårtensson till 2-2.

 

Det har varit mycket jämna matcher mellan de två lagen den här säsongen och de flesta i hallen väntade nog på en förlängning. Tony Mårtensson hade inga planer på att låta AIK få några poäng och serverade Mattias Granlund en delikat passning in på mål och Granlund kunde skjuta hem sitt första mål för säsongen och tre poäng till Uppsala.

 

Almtuna lyfter två placeringar i tabellen och får ett litet försprång i bottenkampen med fyra poäng tillgodo på Mora som ligger under nedflyttningsstrecket med 29 poäng. Man passerade både Västervik och Kristianstad i tabellen.

 

På onsdag möter man bottenkollegan Västervik hemma i Gränby Ishall, ytterligare en streckmatch i jakten på fastare mark i tabellen.

 

AIK - Almtuna 2-3 (0-0, 1-0, 1-3)

Almtunas mål: Mattias Johansson, Tony Mårtensson, Mattias Granlund.

Publik: 2 103

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.