Skriv ut denna sida
Jubel i Almtuna sedan William Wiå gjort 4-1. (Foto: Peter Bohlin) Jubel i Almtuna sedan William Wiå gjort 4-1. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna bröt förlusttrend mot Kristianstad

2019-11-30 - 02:12

Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

 

Almtuna och Kristianstad har mötts tre gånger tidigare och vid samtliga tillfällen har Kristianstad vunnit med uddamålet, efter förlängning och vid ett tillfälle efter straffar. De inledande två perioderna skvallrade om en ny jämn tillställning där första perioden slutade mållöst och den andra 1-1 efter att Tobias Åhström kvitterat gästernas ledning i den 17:e minuten.

 

Två snabba mål i den tredje periodens femte och sjätte minut av Filip Hasa och Hampus Harlestam fick gästerna på knä och när sedan William Wiå satte 4-1 med drygt fem minuter kvar av perioden var matchen över.

 

Almtunas tredje period var ett prov på effektivitet, man vinner den med 4-0 men vinner bara skotten med 7-6. Förklaringen finns i det uppoffrande försvarsspelet som Almtuna visar prov på samt en trygg och tät målvakt i Daniel Rosengren som knappast kan ifrågasättas som given "etta" i kassen efter de senaste insatserna.

 

Sebastian Fakt fastställde slutresultatet till 5-1 i tom kasse och Almtuna vinner välförtjänt och går upp till en tionde plats i tabellen med 29 poäng precis bakom Kristianstad som har 31 poäng.

 

Almtuna - Kristianstad 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)

Almtunas mål: Tobias Åhström, Filip Hasa, Hampus Harlestam, William Wiå, Sebastian Fakt.

Publik: 1 003

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.