Skriv ut denna sida
Almtunas Tobias Liljendahl var het framför mål framförallt i den tredje perioden. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Tobias Liljendahl var het framför mål framförallt i den tredje perioden. (Foto: Peter Bohlin)

Almtunas tredje raka seger i kvalet

2019-03-26 - 00:08

Almtuna besegrade Boden hemma i Gränbyhallen på måndagskvällen med 4-1 och tog tredje raka segern i kvalet till Allsvenskan.

 

I de två tidigare matcherna mot Tranås och Hudiksvall har uppsalalaget i princip avgjort redan i den första perioden efter stora ledningar men mot Boden låg man under med 0-1 efter 20 minuters spel sedan Bodens Petter Sundqvist inlett målskyttet.

 

Den andra perioden gick till Almtuna som sköljde över Boden som dock stod upp riktigt bra i egen försvarszon men Almtunas tyngd och tempo fällde avgörande till slut. Viktor Hertzberg kvitterade till 1-1 efter drygt två minuters spel och Alexander Lunsjö gav Almtuna ledningen med 2-1 i den åttonde minuten. Tony Mårtensson utökade sedan till 3-1 i numerärt överläge och Boden såg ut att vara ett slaget lag. Noterbart från andra perioden var att Almtuna vann skotten på mål med förkrossande 25-6.

 

Tredje perioden blev i det närmaste en transportsträcka som Almtuna vann med 1-0 efter mål av Tobias Liljendahl. Almtuna är därmed fortfarande obesegrade i det allsvenska kvalet och spelar med ett gott självförtroende, nästa match spelas på torsdag hemma i Gränbyhallen då Vita Hästen kommer på besök. Vinnaren i den matchen kan skaffa sig en liten matchboll inför de resterande sex omgångarna.

 

Almtuna - Boden 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)

Almtunas mål: Viktor Hertzberg, Alexander Lunsjö, Tony Mårtensson, Tobias Liljendahl.

Publik: 1 464

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.

Kval Allsvenskan: Almtuna vann andra raka segern i kvalet till allsvenskan genom att besegrade Hudiksvall på bortaplan med 4-2, samtliga Almtunas mål gjorda i första perioden.

Kval Allsvenskan: Knappt tre minuter behövde Almtuna för att gå från 1-0 till 4-0 i slutskedet av första perioden. Almtuna kunde sedan öka på och vinna med säkra 6-1 mot Tranås.

Allsvenskan: Almtuna gjorde en defensivt mycket bra match mot serieledarna AIK men en retur i den åttonde minuten öppnade upp för AIK-junioren Emil Lindblom som kunde göra matchens enda mål.

Allsvenskan: Det blev förlust för Almtuna med 2-4 i kvällens hockeyallsvenska möte på hemmaplan mot formstarka Södertälje, Almtuna ligger därmed kvar på en av de två nedflyttningsplatserna.

Allsvenskan: Det såg mörkt ut för Almtuna som hamnade i underläge med 0-2 i den viktiga bottenkampen mot Tingsryd. Uppsalalaget visade dock stark moral och kunde vända till seger, vinstmålet inprickat med bara en halv minut kvar.