Skriv ut denna sida
Kalle Östman i Västerås jublar efter sin styrning till 3-2. Kalle Östman i Västerås jublar efter sin styrning till 3-2.

Blytungt för Almtuna i arosderbyt

2018-10-13 - 00:05

Almtuna var mindre än en minut från att ta en poäng i bortamötet mot Västerås under fredagkvällen. En styrning från Kalle Östman fastställde dock resultatet till 3-2 för hemmalaget.

 

Det såg ut som att matchen mellan Västerås och Almtuna skulle sluta oavgjort, de två första perioderna slutade 1-1. Den tredje var mållös tills matchens sista minut då Kalle Östman styrde in Acke Ringströms backskott bakom Arvid Ljung till 3-2 med 48 sekunder kvar.

 

Målet var egentligen varken ologisk eller orättvist då Västerås pressade Almtuna tungt i den sista perioden då man tvingades gå ner på antalet backar efter en olycklig skada på Jonathan Leman i den andra perioden.

 

Ju längre tredje perioden spelades desto tröttare såg backarna i Almtuna ut trots att man gjorde väldigt korta intensiva byten. Västerås gick för tre poäng och resultatet var rättvist samtidigt som det var blytungt för ett Almtuna i poängbehov.

 

Nu väntar två stentuffa matcher för Almtuna, först AIK på söndag och sedan Leksand på onsdag, båda matcherna hemma i Gränbyhallen.

 

Västerås - Almtuna 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Almtunas mål: Tony Mårtensson, Fredrik Forsberg.

Publik: 2 719

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.