Skriv ut denna sida
Almtunas försvar jobbade hårt framför Arvid Ljung i kassen. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas försvar jobbade hårt framför Arvid Ljung i kassen. (Foto: Peter Bohlin)

Stark laginsats när Almtuna nollade Björklöven

2018-10-10 - 23:29

Almtuna stod för en stark laginsats och kämpade ner Björklöven hemma i Gränbyhallen när man vann med 2-0, båda målen gjorda i den första perioden.

 

Almtuna vann sin andra raka match i allsvenskan då topptippade Björklöven kom på besök, segern grundlades i den första perioden då Brynäslånet Alexander Bjurström för gjorde 1-0 och fyra minuter senare satte Oscar Milton 2-0 som skulle visa sig bli slutresultatet.

 

Efter en klen inledning i allsvenskan har Almtuna de senaste matcherna haft mer fokus på försvarsspelet och senast "nollade" man Pantern på bortaplan när man vann med 4-0, då som nu var det Arvid Ljung som vaktade kassen men han hade god hjälp av hela laget.

 

Den tredje perioden vann gästerna skotten med 14-3 men Ljung hade spikat igen och har nu hållit nollan i sex raka perioder. Segern för upp Almtuna på tabellens åttonde plats med nio poäng, samma poäng som tre andra lag.

 

Nästa match är på fredag, då väntar Västerås på bortaplan och på söndag tar man emot AIK hemma i Gränbyhallen.

 

Almtuna - Björklöven 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)

Almtunas mål: Alexander Bjurström, Oscar Milton.

Publik: 1 487

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var redan klart att Almtuna slutar på tionde plats i den allsvenska tabellen och är klara för åttondelsfinalspel. På söndagen tog ett reservbetonat lag emot Väsby som vann med uddamålet 2-3.

Allsvenskan: Almtuna blev på fredagen klara för slutspelet i Hockeyallsvenskan genom att bortabesegra (hemma) Väsby med 2-1, båda Almtunas mål gjorda inom 34 sekunder i den första perioden.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.