Skriv ut denna sida
Oskarshamns målvakt Adam Åhman höll nollan mot Almtuna. (Foto: Peter Bohlin) Oskarshamns målvakt Adam Åhman höll nollan mot Almtuna. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna nollat - ny tabelljumbo i allsvenskan

2018-10-03 - 23:44

Almtuna gjorde en bra första period mot topplaget Oskarshamn och kunde haft ledningen med 2-1, men ställningen var 0-1 och efter en mållös andra period fick Oskarshamn utdelning tre gånger om och vann till slut med 0-4.

 

Almtuna gjorde en mycket bra första period mot Oskarshamn men fick inte utdelning på de chanser som man skapade. Istället var det Oskarshamn som gjorde första periodens enda mål när man spelade i numerärt underläge efter lite slarv i pp-uppställningen.

 

Andra perioden blev mållös efter en period där Oskarshamn tog över allt mer av spelet. I den tredje perioden utökade gästerna redan i den första minuten när Almtunas Jesper Mångs satt utvisad, sex minuter senare gjordes även 0-3, ett mål som krävde videogranskning för att godkännas.

 

Almtuna fick chansen att ta sig in i matchen igen då gästerna fick en spelare utvisad, en timeout från Almtunatränarna och direktiv delades ut till formationen på planen. Historien från den första perioden upprepade sig dock och Jonas Engström gjorde 0-4 efter att två Almtunaspelare krockat i mittzonen och blivit liggande på isen.

 

Uppsalalaget har verkligen inte marginalerna med sig och säsongspremiärens tre poäng är de enda som man tagit under de fem första omgångarna och man parkerar för tillfället sist i den allsvenska tabellen med dessa tre poäng, lika många som Tingsryd har.

 

Almtuna - Oskarshamn 0-4 (0-1, 0-0, 0-3)

Publik: 1 079

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.