Skriv ut denna sida
Almtunas Lucas Sandström i friläge mot Emil Kruse i Västerviks mål. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Lucas Sandström i friläge mot Emil Kruse i Västerviks mål. (Foto: Peter Bohlin)

Nyförvärv bakom Almtunas premiärseger

2018-09-22 - 00:52

Med två mål i spelformen numerärt överläge grundlade Tobias Liljendahl segern med 4-1 mot Västervik när årets allsvenska säsong startade.

 

Västervik som tippas långt ner i tabellen av experterna kunde inte rubba favoriterna Almtuna när årets allsvenska hockeysäsong drog igång på fredagen. Det var nyförvärvens kväll samt "special teams" som avgjorde för Uppsalalagets del.

 

Tobias Liljendahl som kom från Timrå till den här säsongen gjorde både 1-0 och 2-0 i numerärt överläge och det var inga dåliga mål, båda var mer eller mindre identiska och satt finns i krysset bakom Emil Kruse i Västerviks mål.

- Målen är nästan identiska, vi vinner tekningen och det går ganska fort medspelarna gör ett bra jobb och håller i sina killar så får man lite tid i slottet och kan åka och sikta nästan hela dan, så det är skönt att den trillar in, säger Liljendahl efter matchen.

 

Det var en ganska typisk premiärmatch där spelet böljar en del fram och tillbaka och några puckar slås lite fel här och där. Men i det stora hela hade Almtuna bra kontroll på matchen. Med tio minuter kvar av tredje perioden satte ett annat nyförvärv, Tony Mårtensson 3-0 när båda lagen hade varsin spelare utvisad och Västervik var aldrig riktigt nära den här aftonen.

 

Mårtensson var också delaktig i de två första målen som framspelare. Trots Västerviks reducering till 3-1 med åtta minuter kvar var det inget snack om vart de tre poängen skulle hamna och med spel utan målavkt under slutminuten kunde sedan Almtunas Oscar Milton fastställa 4-1.

 

Noterbart från matchen är att Västervik vinner skotten med 32-18 men i Almtunas mål gjorde Arvid Ljung en strålande insats. På söndag möter Almtuna Modo i Örnssköldsvik, ett Modo som bortabesegrade Björklöven med 3-1 i sin premiärmatch.

 

Almtuna - Västervik 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Almtunas Mål: Tobias Liljendahl 2, Tony Mårtensson, Oscar Milton.

Publik: 1 338

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.