Skriv ut denna sida
Almtunas Lucas Sandström i friläge mot Emil Kruse i Västerviks mål. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Lucas Sandström i friläge mot Emil Kruse i Västerviks mål. (Foto: Peter Bohlin)

Nyförvärv bakom Almtunas premiärseger

2018-09-22 - 00:52

Med två mål i spelformen numerärt överläge grundlade Tobias Liljendahl segern med 4-1 mot Västervik när årets allsvenska säsong startade.

 

Västervik som tippas långt ner i tabellen av experterna kunde inte rubba favoriterna Almtuna när årets allsvenska hockeysäsong drog igång på fredagen. Det var nyförvärvens kväll samt "special teams" som avgjorde för Uppsalalagets del.

 

Tobias Liljendahl som kom från Timrå till den här säsongen gjorde både 1-0 och 2-0 i numerärt överläge och det var inga dåliga mål, båda var mer eller mindre identiska och satt finns i krysset bakom Emil Kruse i Västerviks mål.

- Målen är nästan identiska, vi vinner tekningen och det går ganska fort medspelarna gör ett bra jobb och håller i sina killar så får man lite tid i slottet och kan åka och sikta nästan hela dan, så det är skönt att den trillar in, säger Liljendahl efter matchen.

 

Det var en ganska typisk premiärmatch där spelet böljar en del fram och tillbaka och några puckar slås lite fel här och där. Men i det stora hela hade Almtuna bra kontroll på matchen. Med tio minuter kvar av tredje perioden satte ett annat nyförvärv, Tony Mårtensson 3-0 när båda lagen hade varsin spelare utvisad och Västervik var aldrig riktigt nära den här aftonen.

 

Mårtensson var också delaktig i de två första målen som framspelare. Trots Västerviks reducering till 3-1 med åtta minuter kvar var det inget snack om vart de tre poängen skulle hamna och med spel utan målavkt under slutminuten kunde sedan Almtunas Oscar Milton fastställa 4-1.

 

Noterbart från matchen är att Västervik vinner skotten med 32-18 men i Almtunas mål gjorde Arvid Ljung en strålande insats. På söndag möter Almtuna Modo i Örnssköldsvik, ett Modo som bortabesegrade Björklöven med 3-1 i sin premiärmatch.

 

Almtuna - Västervik 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Almtunas Mål: Tobias Liljendahl 2, Tony Mårtensson, Oscar Milton.

Publik: 1 338

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.

Kval allsvenskan: Almtuna besegrade Boden hemma i Gränbyhallen på måndagskvällen med 4-1 och tog tredje raka segern i kvalet till Allsvenskan.

Kval Allsvenskan: Almtuna vann andra raka segern i kvalet till allsvenskan genom att besegrade Hudiksvall på bortaplan med 4-2, samtliga Almtunas mål gjorda i första perioden.

Kval Allsvenskan: Knappt tre minuter behövde Almtuna för att gå från 1-0 till 4-0 i slutskedet av första perioden. Almtuna kunde sedan öka på och vinna med säkra 6-1 mot Tranås.

Allsvenskan: Almtuna gjorde en defensivt mycket bra match mot serieledarna AIK men en retur i den åttonde minuten öppnade upp för AIK-junioren Emil Lindblom som kunde göra matchens enda mål.

Allsvenskan: Det blev förlust för Almtuna med 2-4 i kvällens hockeyallsvenska möte på hemmaplan mot formstarka Södertälje, Almtuna ligger därmed kvar på en av de två nedflyttningsplatserna.

Allsvenskan: Det såg mörkt ut för Almtuna som hamnade i underläge med 0-2 i den viktiga bottenkampen mot Tingsryd. Uppsalalaget visade dock stark moral och kunde vända till seger, vinstmålet inprickat med bara en halv minut kvar.

Allsvenskan: Det var en oerhört viktig match när den allsvenska jumbofinalen spelades mellan Almtuna och Vita Hästen under onsdagskvällen. Almtuna kunde vinna med 2-0 och inlånade målvakten Joacim Eriksson kunde hålla nollan utan att egentligen sätta på prov någon gång under matchen.

Allsvenskan: Almtuna spelade för andra hemmamatchen i rad oavgjort hemma i Gränbyhallen, efter en mållös förlängning kunde sedan Alexander Bjurström sätta avgörande straffen och skjuta hem bonuspoängen till hemmalaget.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng i måndagens möte mot tabelltrean Modo. Efter två mållösa perioder gjorde Almtuna två mål och vann med 2-0.