Skriv ut denna sida
Jonathan Leman och Fredrik Forsberg försöker stoppa Södertäljes David Åslin. (Foto: Peter Bohlin) Jonathan Leman och Fredrik Forsberg försöker stoppa Södertäljes David Åslin. (Foto: Peter Bohlin)

Ny förlust för Almtuna

2018-08-23 - 23:55

För andra dagen i rad spelade Almtuna träningsmatch, på torsdagskvällen stod seriekonkurrenten Södertälje för motståndet, en match som gästerna vann med 2-3.

 

Matchen började i högt tempo och bådade gott med hemmögon sett men det var gästerna som tog ledningen med 0-1 efter knappt fem minuters spel. Repliken kom snabbt från Almtunas sida när Fredrik Forsberg gjorde ett snyggt mål på volley efter en retur av den tidigare Almtunamålvakten George Sörensen.

 

Det skulle dock bli Södertälje som gick till ledning med 1-2 efter ett sent mål nära periodslutet. I andra perioden utökade sedan Södertälje till 1-3 och man anade vartåt det lutade trots att Almtuna var det lag som skapade mest, man vann t.ex skotten med förkrossande 10-1.

 

Oscar Milton reducerade för Almtuna till 2-3 med sex minuter kvar av mittenperioden och ju längre matchen spelades desto mer grinig blev den.

 

Tredje perioden blev mållös men inte händelselös, publiken bestående av 321 personer fick se ett riktigt rallarslagsmål med sex minuter kvar mellan Almtunas Lucas Sandström och Södertäljes Stefan Gråhns.

 

De två spelarna kastade handskarna och gjorde upp, när domarna gick emellan hade Sandström förlorat både tröjan och en del av skydden på överkroppen och lämnade isen med ett blodigt ansikte och matchstraff. Även Gråhns fick lämna isen med ett matchstraff.

 

Förlusten var Almtunas fjärde denna försäsong, på fredag nästa vecka möter man Pantern på bortaplan i säsongens femte träningsmatch.

 

Almtuna - Södertälje 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

Almtunas mål: Fredrik Forsberg, Oscar Milton.

Publik: 321

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.

Kval allsvenskan: Almtuna besegrade Boden hemma i Gränbyhallen på måndagskvällen med 4-1 och tog tredje raka segern i kvalet till Allsvenskan.

Kval Allsvenskan: Almtuna vann andra raka segern i kvalet till allsvenskan genom att besegrade Hudiksvall på bortaplan med 4-2, samtliga Almtunas mål gjorda i första perioden.

Kval Allsvenskan: Knappt tre minuter behövde Almtuna för att gå från 1-0 till 4-0 i slutskedet av första perioden. Almtuna kunde sedan öka på och vinna med säkra 6-1 mot Tranås.

Allsvenskan: Almtuna gjorde en defensivt mycket bra match mot serieledarna AIK men en retur i den åttonde minuten öppnade upp för AIK-junioren Emil Lindblom som kunde göra matchens enda mål.

Allsvenskan: Det blev förlust för Almtuna med 2-4 i kvällens hockeyallsvenska möte på hemmaplan mot formstarka Södertälje, Almtuna ligger därmed kvar på en av de två nedflyttningsplatserna.

Allsvenskan: Det såg mörkt ut för Almtuna som hamnade i underläge med 0-2 i den viktiga bottenkampen mot Tingsryd. Uppsalalaget visade dock stark moral och kunde vända till seger, vinstmålet inprickat med bara en halv minut kvar.

Allsvenskan: Det var en oerhört viktig match när den allsvenska jumbofinalen spelades mellan Almtuna och Vita Hästen under onsdagskvällen. Almtuna kunde vinna med 2-0 och inlånade målvakten Joacim Eriksson kunde hålla nollan utan att egentligen sätta på prov någon gång under matchen.

Allsvenskan: Almtuna spelade för andra hemmamatchen i rad oavgjort hemma i Gränbyhallen, efter en mållös förlängning kunde sedan Alexander Bjurström sätta avgörande straffen och skjuta hem bonuspoängen till hemmalaget.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng i måndagens möte mot tabelltrean Modo. Efter två mållösa perioder gjorde Almtuna två mål och vann med 2-0.