Skriv ut denna sida
Jonathan Leman och Fredrik Forsberg försöker stoppa Södertäljes David Åslin. (Foto: Peter Bohlin) Jonathan Leman och Fredrik Forsberg försöker stoppa Södertäljes David Åslin. (Foto: Peter Bohlin)

Ny förlust för Almtuna

2018-08-23 - 23:55

För andra dagen i rad spelade Almtuna träningsmatch, på torsdagskvällen stod seriekonkurrenten Södertälje för motståndet, en match som gästerna vann med 2-3.

 

Matchen började i högt tempo och bådade gott med hemmögon sett men det var gästerna som tog ledningen med 0-1 efter knappt fem minuters spel. Repliken kom snabbt från Almtunas sida när Fredrik Forsberg gjorde ett snyggt mål på volley efter en retur av den tidigare Almtunamålvakten George Sörensen.

 

Det skulle dock bli Södertälje som gick till ledning med 1-2 efter ett sent mål nära periodslutet. I andra perioden utökade sedan Södertälje till 1-3 och man anade vartåt det lutade trots att Almtuna var det lag som skapade mest, man vann t.ex skotten med förkrossande 10-1.

 

Oscar Milton reducerade för Almtuna till 2-3 med sex minuter kvar av mittenperioden och ju längre matchen spelades desto mer grinig blev den.

 

Tredje perioden blev mållös men inte händelselös, publiken bestående av 321 personer fick se ett riktigt rallarslagsmål med sex minuter kvar mellan Almtunas Lucas Sandström och Södertäljes Stefan Gråhns.

 

De två spelarna kastade handskarna och gjorde upp, när domarna gick emellan hade Sandström förlorat både tröjan och en del av skydden på överkroppen och lämnade isen med ett blodigt ansikte och matchstraff. Även Gråhns fick lämna isen med ett matchstraff.

 

Förlusten var Almtunas fjärde denna försäsong, på fredag nästa vecka möter man Pantern på bortaplan i säsongens femte träningsmatch.

 

Almtuna - Södertälje 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

Almtunas mål: Fredrik Forsberg, Oscar Milton.

Publik: 321

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.