Skriv ut denna sida
William Quist, en av Almtunas bästa spelare. (Foto: Peter Bohlin) William Quist, en av Almtunas bästa spelare. (Foto: Peter Bohlin)

Tung förlust för blekt Almtuna

2018-03-13 - 00:24

Almtuna hade maximal utdelning i inledningen av matchen mot Björklöven och ledde med 2-1 trots att man bara skjutit just två skott. När matchen var över hade gästerna vänt till seger med 2-4.

 

Det var tufft och grinigt tidigt i matchen mellan de två lagen och det fortsatte under hela matchen och matchens betydelse för den fortsatta kvalserien var tydlig.

 

Almtuna sköt bara två skott på mål under första perioden vilket räckte för att ha ledningen med 2-1 i paus. I andra perioden visade Björklövens Austin Farley sin målfarlighet när han visade sin målfarlighet och kvitterade till 2-2 och var sånar att även trycka in 2-3 när han på tranatlantisk manér bågade in framför Oscar Fröberg i Almtunas mål.

 

Det skulle dock komma ett ledningsmål för gästerna, det är Marcus Jonsson som helt på egen hand dribblar sig fram och sätter 2-3, Jonssons glädje efter målet gick inte att ta miste på , han hoppade och studsade av glädje över vad han just gjort.

 

Några fler mål föll inte förrän i slutsekunderna av den tredje perioden då Lukas Ericsson sköt in 2-4 i tom Almtunakasse. Björklöven var hetare och visade större vilja än hemmalaget och vann rättvist.

 

Det är tätt på given och nästa match spelas redan på onsdag då Almtuna tar emot Södertälje hemma i Gränbyhallen.

 

Almtuna - Björklöven 2-4 (2-1, 0-2, 0-1)

Almtunas mål: Per Svensson, William Quist.

Publik: 1 480

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.

Kval allsvenskan: Almtuna besegrade Boden hemma i Gränbyhallen på måndagskvällen med 4-1 och tog tredje raka segern i kvalet till Allsvenskan.

Kval Allsvenskan: Almtuna vann andra raka segern i kvalet till allsvenskan genom att besegrade Hudiksvall på bortaplan med 4-2, samtliga Almtunas mål gjorda i första perioden.

Kval Allsvenskan: Knappt tre minuter behövde Almtuna för att gå från 1-0 till 4-0 i slutskedet av första perioden. Almtuna kunde sedan öka på och vinna med säkra 6-1 mot Tranås.

Allsvenskan: Almtuna gjorde en defensivt mycket bra match mot serieledarna AIK men en retur i den åttonde minuten öppnade upp för AIK-junioren Emil Lindblom som kunde göra matchens enda mål.

Allsvenskan: Det blev förlust för Almtuna med 2-4 i kvällens hockeyallsvenska möte på hemmaplan mot formstarka Södertälje, Almtuna ligger därmed kvar på en av de två nedflyttningsplatserna.

Allsvenskan: Det såg mörkt ut för Almtuna som hamnade i underläge med 0-2 i den viktiga bottenkampen mot Tingsryd. Uppsalalaget visade dock stark moral och kunde vända till seger, vinstmålet inprickat med bara en halv minut kvar.

Allsvenskan: Det var en oerhört viktig match när den allsvenska jumbofinalen spelades mellan Almtuna och Vita Hästen under onsdagskvällen. Almtuna kunde vinna med 2-0 och inlånade målvakten Joacim Eriksson kunde hålla nollan utan att egentligen sätta på prov någon gång under matchen.

Allsvenskan: Almtuna spelade för andra hemmamatchen i rad oavgjort hemma i Gränbyhallen, efter en mållös förlängning kunde sedan Alexander Bjurström sätta avgörande straffen och skjuta hem bonuspoängen till hemmalaget.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng i måndagens möte mot tabelltrean Modo. Efter två mållösa perioder gjorde Almtuna två mål och vann med 2-0.