Skriv ut denna sida
Oskarshamns Karl Johansson skjuter in segerpucken i förlängningen. (Foto: Peter Bohlin) Oskarshamns Karl Johansson skjuter in segerpucken i förlängningen. (Foto: Peter Bohlin)

Almtunaförlust i förlängningen

2017-10-01 - 00:23

Almtuna förlorade lördagens möte mot Oskarshamn med 2-3 efter förlängning. Under ordinarie matchtid gick Almtuan ikapp från 0-2 till 2-2 efter två mål av Victor Rollin-Carlsson.

 

Almtuna fick nöja sig med en poäng i det hockeyallsvenska hemmamötet mot Oskarshamn, sett till spelet och chanserna hade Almtuna inte behövt be om ursäkt för en eventuell hemmaseger.

 

Det var dock gästerna som tog ledningen med 0-1 i den andra periodens första minut, sju minuter senare utökade man till 0-2 men Almtuna höll spelmässigt jämna steg med Oskarshamn och borde kanske haft något mål.

 

Bland annat så hade Almtunas Daniel Mannberg ett friläge med duktiga Wictor Ragnewall i gästernas kasse. Om det finns någon form av rättvisa inom hockey så skipades det när jubilaren som gjorde sin 302:a match skickade in reduceringen till 1-2, Victor Rollin-Carlsson gjorde även 2-2 i inledningen av den tredje perioden.

 

Kvitteringen skulle komma att bli det sista målet under ordinarie tid och i förlängningens tredje minut i spelformen tre mot tre spelade Lucas Elvenes fram backen Karl Johansson i sidled som fick öppet mål. Oskarshamn vinner med 2-3 och tar med sig bonuspoängen.

 

Nästa match för Almtuna spelas hemma i Gränbyhallen på onsdag den 4 oktober mot Västervik.

 

Almtuna - Oskarshamn 2-3 e.förl (0-0, 1-2, 1-0, 0-1)

Almtunas mål: Victor Rollin-Carlsson 2.

Publik: 1 300

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.