Skriv ut denna sida
Jubel efter Per Svensson gjort 2-0 till Almtuna. (Foto: Peter Bohlin) Jubel efter Per Svensson gjort 2-0 till Almtuna. (Foto: Peter Bohlin)

Almtunaseger mot blekt Modo

2017-03-04 - 01:19

Almtuna var redan inför matchen klara för slutspel och det var klart att Modo skulle behöva förlora med ett 20-tal mål för att riskera negativt kval. Almtuna kontrollerade också matchen totalt och vann säkert med 3-1.

 

Det märktes tydligt att Almtuna hade mer att spela för och man tog också ledningen med 1-0 genom Albin Lundin tidigt i första perioden. I slutminuten av densamma utökade Per Svensson Almtunas ledning till 2-0.

 

Noterbart från första perioden var att Almtuna vann skotten med 10-2 vilket också är talande för hur matchbilden såg ut. Andra perioden slutade 1-0 till Almtuna sedan Mathias Trettenes fått en fin framspelning från William Qvist.

 

Underhållningsvärdet var inte högt, mest för att Modo inte visade varken vilja eller energi, den som visade mest energi i ett blekt motstånd var nygamle tränaren Per Bäckman även om han mest skakade på huvudet och tittade ner i golvet efter sitt lags insats.

 

Frågan som växte fram under tredje perioden var om målvakten George Sörensen skulle få hålla nollan, svaret på det fick vi med knappt fem minuter kvar. Modos David Rundqvist tröstmålade när han fastställde resultatet till 3-1.

 

Almtuna går nu in i slutspelet med två raka segrar, och noterbart från den fina publiksiffran 1 945 är ett hundratal Modofans som höjde upp stämningen rejält under en annars profillös match med bara ett lag som ville något.

 

Almtuna - Modo 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

Almtunas mål: Albin Lundin, Per Svensson, Mathias Trettenes.

Publik: 1 945

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.