Skriv ut denna sida
Almtunas Emil Larsson var inblandad i tre mål. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Emil Larsson var inblandad i tre mål. (Foto: Peter Bohlin)

Almtunas två snabba vände matchen

2016-11-03 - 03:05

Almtuna hamnade i underläge mot Västervik med 0-2 i första perioden, ett reduceringsmål i andra perioden och två snabba mål i tredje vände dock på matchen och Almtuna kunde till slut vinna med 5-2.

 

Nykomlingarna Västervik inledde seriespelet i Allsvenskan på bästa möjliga sätt och överraskade hockeysverige med att rada upp nio raka segrar efter den inledande förlusten mot AIK i premiären. Idag åkte laget på sin femte raka förlust samtidigt som klubben skakas av en spelarskandal där två spelare har kört bil på fyllan.

 

Det såg dock bra ut för Västervik inledningsvis, redan i den tredje minuten tog man ledningen med 0-1 genom Victor Öhman, innan perioden var färdigspelad hade man även utökat till 0-2 genom Olle Liss.

 

Emil Larsson som var inblandad i tre av Almtunas mål spräckte målvakten Jonas Franssons målnolla i mitten av andra perioden, ett mål som blev periodens enda. Med två mål inom loppet av en halv minut i mitten av tredje perioden vänder Almtuna matchen, först kvitterar Sebastian Selin till 2-2 i den 12:e minuten och sedan ger Erik Santesson Almtuna ledningen med 3-2.

 

Ludwig Blomstrand utökade till 4-2 med mindre än två minuter kvar. När sedan Västervik plockar ut målvakten i ett sista försök att nå en kvittering kan Marcus Oskarsson göra 5-2 i tom kasse.

 

Almtuna tar sin fjärde raka hemmaseger och ligger på tabellens sjätte plats med 24 poäng, Västervik sjunker i tabellen och ligger för närvarande på 4:e plats.

 

Almtuna - Västervik 5-2 (0-2, 1-0, 4-0)

Almtunas mål: Emil Larsson, Sebastian Selin, Erik Santesson, Ludwig Blomstrand, Marcus Oskarsson.

Publik: 1 580

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.

Kval allsvenskan: Almtuna besegrade Boden hemma i Gränbyhallen på måndagskvällen med 4-1 och tog tredje raka segern i kvalet till Allsvenskan.

Kval Allsvenskan: Almtuna vann andra raka segern i kvalet till allsvenskan genom att besegrade Hudiksvall på bortaplan med 4-2, samtliga Almtunas mål gjorda i första perioden.

Kval Allsvenskan: Knappt tre minuter behövde Almtuna för att gå från 1-0 till 4-0 i slutskedet av första perioden. Almtuna kunde sedan öka på och vinna med säkra 6-1 mot Tranås.

Allsvenskan: Almtuna gjorde en defensivt mycket bra match mot serieledarna AIK men en retur i den åttonde minuten öppnade upp för AIK-junioren Emil Lindblom som kunde göra matchens enda mål.