Skriv ut denna sida
Ludwig Blomstrand i mitten avgjorde matchen med sitt 4-3. (Foto: Peter Bohlin) Ludwig Blomstrand i mitten avgjorde matchen med sitt 4-3. (Foto: Peter Bohlin)

Stark lagmoral bakom Almtunas vändning

2016-10-19 - 01:13

Almtuna såg ut att gå mot en trepoängare då man tog emot Karlskoga i HockeyAllsvenskan och tidigt gick fram till en ledning med 2-0. Gästerna vände dock matchen till 2-3 och med en halv minut kvar kvitterade Almtuna för att sedan vinna i sudden death med 4-3.

 

Det såg bra ut från start för Almtuna när man tog emot Karlskoga på tisdagskvällen hemma i Gränbyhallen. Efter sju minuter ledde Almtuna med 2-0 efter mål av Victor ekarv och Emil Larsson. Innan perioden var över hade dock gästerna kvitterat till 2-2, båda målen gjorda i power play.

 

Andra perioden präglas av mycket slarv från båda lagen och underhållningsvärdet var inte särskilt högt, det var däremot inget större fel på viljan men perioden förblev mållös.

 

I den tredje perioden kom 2-3 och gjordes av Henrik Rommel som ratades av Almtuna inför säsongen. Hans mål såg ut att bli matchavgörande men Almtuna lyckas kvittera till 3-3 med en halv minut kvar när Karlskoga hade en man utvisad och man plockat målvakten George Sörensen. Matchen slutade 3-3 efter full tid och gick till förlängning.

 

Förlängningen blev nästan mer händelserik än hela mittperioden, Almtuna vaskade fram chans på chans men Emil Kruse var precis som under hela matchen mycket bra i mål. När Ludwig Blomstrand åkte in från höger och placeringssköt ett handledsskott upp i vänstra krysset var det inte mycket som Kruse kunde göra.

 

Almtuna vann med 4-3 och tog bonuspoängen med sig från matchen, samtidigt som man blåste Rommel på att bli matchhjälte mot sin gamla klubb.

 

Almtuna - Karlskoga 4-3 e.fl (2-2, 0-0, 1-1, 1-0)

Almtunas mål: Victor Ekarv, Emil Larsson, Sebastian Selin, Ludwig Blomstrand.

Publik: 1 211

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.