Skriv ut denna sida
Oskarshamns Nicolas Deschamps kvitterade till 1-1 med 14 sekunder kvar. (Foto: Peter Bohlin) Oskarshamns Nicolas Deschamps kvitterade till 1-1 med 14 sekunder kvar. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna tappade segern i slutsekunderna

2016-09-30 - 22:52

Almtunas målvakt Georg Sörensen var på god väg att hålla nollan, men med fjorton sekunder kvar och en man mindre på planen fick kanadensaren Nicolas Deschamps friläge och kvitterade till 1-1.

 

Efter en mycket jämn match mellan Almtuna och Oskarshamn såg det ut som att Ludwig Blomstrands mål i den första perioden skulle bli matchens enda. Men den så långt relativt osynliga kanadensaren Nicolas Deschamps blev helt fri på blålinjen när hans lag hade en man mindre på planen och gjorde inga misstag och kvitterade till 1-1 med endast 14 sekunder kvar.

 

Almtuna hade så långt gjort en bra insats i försvaret och en "nolla" hade inte varit oförtjänt på något sätt, det var faktiskt så att Almtuna skapade flest chanser under slutperioden men Oskarshamn som spelade väldigt defensivt under hela matchen försvarade sig även dom förtjänstfullt.

 

Tredje perioden var Almtunas, man hade grepp om händelserna och vann skotten med 9-3 och försvarsspelet var som sagt klockrent. När Oskarhamn plockade ut sin målvakt med exakt en minut kvar tyrcker man på för en kvittering men med 42 sekunder kvar drar man på sig en utvisning för att man hade sju utespelare på isen.

 

När utvisningen var verkställd var det tekning och Arsi Piispanen vinner den till Tobias Ekberg som spelar i djupled till Deschamps på blålinjen och blir helt fri med målvakten. Kanadensaren fintar höger går vänster och lägger in kvitteringen till 1-1, med 14 sekunder kvar.

 

Inte nog med det, i förlängningens tredje minut sätter gästernas Pontus Widerström segerpucken och Oskarshamn tar med sig två poäng hem. Kvar står Almtuna och undrar vad som hände. Man bjuder bort segern i slutet av tredje perioden, så fri som Deschamps blev vid kvitteringen ska man inte kunna bli med en man mindre och så kort med tid kvar.

 

Almtuna får slicka såren och komma igen, nästa match är borta mot Tingsryd den 5 oktober.

 

Almtuna - Oskarshamn 1-2 e fl (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

Almtunas mål: Ludwig Blomstrand

Publik: 1 138

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.