Skriv ut denna sida
Almtunas Daniel Ljunggren var inblandad i tre av lagets fyra mål. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Daniel Ljunggren var inblandad i tre av lagets fyra mål. (Foto: Peter Bohlin)

Torstensson "nollade" Vita Hästen

2015-11-19 - 03:17

Almtuna har blivit lite av ett "vartannan-dags-lag" i Hockeyallsvenskan, man blandar och ger friskt. På onsdagkvällen stod man dock för en bra insats och vann mot Vita Hästen med övertygande 4-0.

 

Inför matchen gjorde lagledningen i Almtuna ett målvaktsbyte, Charlie Torstensson som inte stått i mål på en månad fick förtroendet mot Vita Hästen. Tillsammans med ett offervilligt försvar och ett stort målvaktsspel höll han nollan samtidigt som laget i övrigt var effektiva.

 

Patrik Norén gav Almtuna ledningen med 1-0 i den 13:e minuten genom att lyfta in pucken på mål mot en skymd Alex Brage hos gästerna. Efter 17 minuter av andra perioden kan sedan Daniel Ljunggren utöka till 2-0 sedan han tagit sin egen retur, mellan de två målen noteras att Vita Hästen har en ribbträff men inget mål dessbättre.

 

Innan andra perioden är över kan Sebastian Selin utöka till 3-0 efter ett skott från blålinjen när Vita Hästen har en spelare utvisad. Almtuna håller ihop laget i defensiven och ger målvakten Torstensson bra hjälp vilket framförallt bekräftas av att gästerna endast får iväg tre (!) skott på mål i tredje perioden.

 

Martin Janohls fastställer slutresultatet till 4-0 med drygt fyra minuter kvar av tredje perioden, det är matchens snyggaste anfall där Janohls väggspelar med Daniel Ljunggren till höger om målet och får tillbaka pucken in i slottet. Ljunggren stod för övrig för ett mål och två assist under matchen.

 

Almtuna avancerar en placering i den allsvenska tabellen och ligger nu sexa med 34 poäng, på lördag möter man topplaget AIK borta.

 

Almtuna - Vita Hästen 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Almtunas mål: Patrik Norén, Daniel Ljunggren, Sebastian Selin, Martin Janohls.

Publik: 1 102

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.