Skriv ut denna sida
Almtunas Emil Larsson i en bra målchans, inget mål den gången dock. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Emil Larsson i en bra målchans, inget mål den gången dock. (Foto: Peter Bohlin)

Tung förlust för Almtuna

2015-10-19 - 03:05

Almtuna har inte marginalerna med sig i HockeyAllsvenskan för tillfället. Söndagens match mot Asplöven såg ut att gå mot tre poäng, men en sen kvittering gav förlängning där gästerna gjorde 2-3.

 

Det märktes tidigt att det var en match mellan två lag i bottenregionen av serien, första perioden präglades av en hel del slarv från båda lagen. Det var gästerna som tog ledningen i mitten av perioden men Almtuna kunde kvittera till 1-1 med drygt två minuter kvar.

 

Andra perioden är den första lik, mycket slarv men något färre spelvändningar orsakat av detta. Albin Lundin gav Almtuna ledningen med 2-1 i den åttonde minuten, ett resultat som stod sig perioden ut.

 

I tredje periodens sjätte minut kvitterar Scott Macaulay för Asplöven ett resultat som står sig perioden ut. Almtuna fick dock ett bra tillfälle att återta ledningen när man får chansen att spela fem mot tre i nästan två minuter.

 

Almtuna är dock inneffektiva och spelar runt pucken utan att komma till skott och matchen gick till förlängning där Asplövens Jacob Andersson avgjorde för gästerna efter fyra minuter.

 

Almtuna - Asplöven 2-3 e.fl (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)

Almtunas mål: Michael Haga, Albin Lundin.

Publik: 1 023

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.