Skriv ut denna sida
Almtunaförsvaret höll rent framför egen kasse och Jonas Johansson höll säsongens första nolla. (Foto: Peter Bohlin) Almtunaförsvaret höll rent framför egen kasse och Jonas Johansson höll säsongens första nolla. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna "nollade" topplaget

2015-10-03 - 19:48

Det var ett revanschsuget Almtuna som efter två raka förluster tog emot topplaget Tingsryd hemma i Metallåtervinning Arena på lördagen. Efter en defensivt bra insats och bra målvaktsspel kunde man vinna välförtjänt med 3-0.

 

Med insatsen mot Pantern i färskt minne var det en helt annan inställning och ett mer noggrant Almtuna som tog sig an topplaget Tingsryd. Det började dock inte så bra för Almtuna som fick Emil Larsson utvisad 2+2 minuter redan i den andra matchminuten.

 

Det var dock Almtuna som gjorde mål, efter knappt en minut kontrar man och får en dubbelchans som slutar med att Per Svensson trycker in 1-0. Resultatet står sig perioden ut och Almtunas försvar är väldigt täta på Tingsryd som gillar att gå rakt på mål.

 

Almtuna fortsätter att täppa till bakåt i den andra perioden och Jonas Johansson är riktigt bra då gästerna kommer allt närmare en kvittering. Framförallt har Tingsryd en bra period i mitten av andra men Johansson i Almtunas kasse skulle inte släppa in något mål under matchen.

 

Med knappt tre minuter kvar av mittenperioden utökar Patrik Norén till 2-0 med ett skott från vänsterkanten. Tingsryd fortsätter att gå rakt på mål och fastnar hela tiden i Almtunas försvar, gästerna spelar på gränsen till naivt och saknar förmågan att hitta andra vägar in på kassen.

 

Matchen var förvånansvärt snäll, även om den stundtals var lite bökig var det snällt överlag i närkamperna. Almtunas ledning känns stensäker och när Michael Haga utökar till 3-0 i mitten av den tredje perioden var den stora frågan om Johansson skulle hålla nollan.

 

Tingsryd får åka hem utan poäng och utan mål från Uppsala, Jonas Johansson håller säsongens första nolla. Almtuna avancerar från 11:e plats i tabellen till den åttonde.

 

I nästa omgång beger sig Almtuna till Norrköping för möte med Vita Hästen.

 

Almtuna - Tingsryd 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Almtunas mål: Per Svensson, Patrik Norén, Michael Haga.

Publik: 1 014

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.