Skriv ut denna sida
Pantern var både större och starkare än Almtuna som gjorde en plattmatch på söndagen. (Foto: Peter Bohlin) Pantern var både större och starkare än Almtuna som gjorde en plattmatch på söndagen. (Foto: Peter Bohlin)

Blekt Almtuna föll mot nykomlingen

2015-09-27 - 19:32

Nykomlingen Pantern från Malmö har besegrat Leksand, Timrå och Sundsvall samt tagit poäng av Mora, idag blev det tre nya poäng mot Almtuna och en topplacering i Allsvenskan.

 

Almtuna kom inte alls upp i den nivå som man vant sig med när nykomlingarna Pantern från Malmö gästade Metallåtervinning arena. Det annars så skridskostarka och passningsskickliga laget fick aldrig igång något spel överhuvudtaget.

 

Pantern "zonade" bort Almtuna effektivt och störde puckföraren i stort sett under hela matchen utan att för den skull spela tråkigt. När man erövrade pucken var det full fart framåt till skillnade från Almtuna som allt för ofta vände hemåt, något som man uttalat inför matchen att det inte skulle ske.

 

Pantern tar ledningen med 0-1 i den tionde minuten, det är tvåmålsskytten Fredrik Händemark som får öppen kasse och inte har några problem att ge sitt lag ledningen. I slutminuten är det mycket nära en kvittering när en Almtunaspelare (Martin Janolhs?) skjuter pucken i ribbkrysset och ut, domaren var tvungen att ringa på videodomaren för att utesluta att det var mål.

 

I andra periodens femte minut utökar Emil Carnestad till 0-2 och det är Panterns tredjefemma som återigen är lyckosamma, samtliga Panterns mål denna afton gjordes just av tredjefemman för övrigt.

 

Innan andra perioden var över lyckades Emil Larsson tända hemmahoppet genom att göra 1-2, men det skulle komma att bli Almtunas enda mål den här dagen. Man kom inte alls upp i nivå och körde fast i Panterns effektiva box gång efter annan.

 

I den tredje periodens fjärde minut utökade Erik Nyström till 1-3 och ingenting talade för Almtuna i det läget. Pantern tränade av rutinerade Stephan "Lillis" Lund genomför en taktiskt perfekt match där man neutraliserar Almtuna totalt.

 

I slutminuten plockar Almtuna ut målvakten Charlie Torstensson ur kassen men istället för att åka hem och ställa upp i box sätter Pantern hög press i Almtunas zon och lyckas stressa uppsalalaget så till den milda grad att man helt enkelt tappar, eller "ger bort" pucken till Fredrik Händemark som kan skjuta in 1-4 i tom kasse.

 

Almtuna gör en klassisk plattmatch, dock skall ingenting tas ifrån Pantern som är riktigt bra. Just den här dagen var det tredjefemman med backarna Emil Carnestad och Johan Molldén bakom Fredrik Händemark i mitten och Pontus Netterberg och Erik Nyström som låg bakom Panterns seger genom att göra samtliga fyra mål.

 

Almtuna - Pantern 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Almtunas mål: Emil Larsson.

Publik: 1 057

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.