Skriv ut denna sida

Ny Almtunaförlust trots bra start

2015-03-18 - 04:55

Almtuna ledde matchen på bortaplan mot Färjestad efter en period med 0-1 men tappade allt i de två avslutande perioderna.

 

Almtuna ledde matchen i kvalet till riksserien mot Färjestad med 0-1 efter första perioden på tisdagskvällen. Men som många gånger tidigare den här säsongen faller man ihop på grund av att man har en alldeles för tunn trupp för att kunna vara med och spela om poängen.

 

Andra perioden går till hemmalaget som vinner den med 2-0 och Almtuna får endast iväg två skott under perioden.

 

I den tredje periodens inledning kvitterar Almtunas Olivia Justin när man har en egen spelare utvisad och ett visst hopp tänds hos uppsalalaget. Men med två hemmamål på tjugo sekunder varav det första med en spelare på utvisningsbänken släcks hoppet om poäng.

 

Färjestad vinner med 4-2 och Almtuna får iväg tre skott på mål i sista perioden. Almtuna kom till spel med två femmor och en avlastninsgsspelare mot Färjestads tre kompletta femmor.

 

Det återstår två matcher för Almtuna, på lördag mot Södertälje och söndag mot Djurgården, båda spelas i Uppsala på Gränbyhallens C-plan.

 

Färjestad - Almtuna 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)

Almtunas mål: Emelie Cordoba, Olivia Justin.

Publik: 145

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.