Skriv ut denna sida
Victor Aronsson håller undan för Karlskogaspelare. (Foto: Peter Bohlin) Victor Aronsson håller undan för Karlskogaspelare. (Foto: Peter Bohlin)

Säker Almtunaseger i "högriskmatchen"

2014-11-29 - 20:48

Den befarade "högriskmatchen" mot Karlskoga blev en av de snällaste, både vid sidan av planen och på planen. Almtuna gjorde ett mål vardera i perioderna och var nära att nolla gästerna men vann till slut med 3-1.

Inför lördagens drabbning mot Karlskoga handlade det mesta i förhandssnacket om att det var en så kallad högriskmatch och att alla åskådare skulle visiteras innan man fick komma in i Metallåtervinning arena. Kanske var det allt negativt förhandssnack om högriskmatch som gjorde att publiken valde att stanna hemma för ishallens läktare gapade tomma och supporterskaran från Karlskoga var ungefär lika många som vakterna och poliserna tillsammans.

2014-11-29 allsvenskan almtuna karlskoga pb-568

Det var en snäll match, förutom vid något enstaka tillfälle. (Foto: Peter Bohlin)

Det var inte bara snällt och städat vid sidan av isen, även på isen var det en snäll match även om det fanns tendenser till annat i den första perioden. Första perioden böljade fram och tillbaka så det stod härliga till, men endast ett mål gjordes i perioden, Johan Berggren gjorde 1-0 i den sjunde minuten.

Matchen är fartfylld och båda lagen vill gå framåt, skillnaderna mellan de två lagen denna afton var målvaktsspelet och försvarsspelet. Almtunas Christoffer Bengtsberg var riktigt bra vid dom tillfällen han sattes på prov, trots att gästerna sköt 32 skott på mål så gjorde Almtunaförsvaret livet ganska lätt för Bengtsberg.

2014-11-29 allsvenskan almtuna karlskoga pb-770

Victor Rollin-Carlsson gjorde 3-0 i power play. (Foto: Peter Bohlin)

Det var ett uppoffrande försvarsspel från hemmalaget som tvingade gästerna att ta många rent dåliga skott från kanterna och nära blålinjen. Men när det krävdes stod Bengtsberg längst bak och stoppade allt utom ett skott.

Almtuna går fram till 3-0 genom mål i tur och ordning från Linus Rotbakken och Victor Rollin-Carlsson. Det sistnämnda i power play, en spelform där Almtuna gått framåt rejält på sistone. Det var också mycket nära att man kunde utöka till 4-0 sedan Simon Mattsson kommit helt ren på vänsterkanten, spelvändningen på Mattssons friläge resulterade i matchens enda mål för gästerna.

Almtuna vinner med 3-1 och tar tre säkra poäng med sig från lördagens möte. Nu väntar två dagars vila och på måndagkväll möter man Västerås i ett hett arosderby. Kvällens seger för upp Almtuna på femte plats i tabellen med 43 poäng.

Almtuna - Karlskoga 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Almtunas mål: Johan Berggren, Linus Rotbakken, Victor Rollin-Carlsson.

Publik: 1 093

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var redan klart att Almtuna slutar på tionde plats i den allsvenska tabellen och är klara för åttondelsfinalspel. På söndagen tog ett reservbetonat lag emot Väsby som vann med uddamålet 2-3.

Allsvenskan: Almtuna blev på fredagen klara för slutspelet i Hockeyallsvenskan genom att bortabesegra (hemma) Väsby med 2-1, båda Almtunas mål gjorda inom 34 sekunder i den första perioden.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.