Skriv ut denna sida
Honken tvingades släppa en puck förbi sig, det andra målet kom i tom kasse. (Foto: Privat) Honken tvingades släppa en puck förbi sig, det andra målet kom i tom kasse. (Foto: Privat)

Almtuna nollat i Norrköping

2014-10-30 - 22:32

Almtuna blev nollade i Norrköping när man mötte nya serieledarna Vita Hästen. Resultatet skrevs till 2-0 sedan hemmalaget avgjort i tom bur.

 

Vita Hästen är nya serieledare efter seger mot Almtuna i en målsnål tillställning där avgörandet 2-0 kom i tom bur med 58 sekunder kvar av tredje perioden. Det var en match som präglades av mycket slarv.

 

Första perioden blir mållös men efter två minuters spel i andra perioden kan Linus Näsström ge Vita Hästen ledningen med 1-0 assisterad av Viktor Amnér och Robin Dahlström. Målet ser ut att bli matchens enda men när Almtuna plockar ut Johan Holmqvist ur kassen i slutet av matchen kan Vita Hästens Marcus Eriksson sätta segermålet.

 

Hästen är tack vare segern nya serieledare då Malmö förlorade hemma mot Oskarshamn med 0-3 trots att man vann skotten med 35-15 och Almtuna på sjätte plats har nu fem poäng upp till första platsen i tabellen, lika många poäng som det är ner till den 12:e platsen i den rekordjämna Hockeyallsvenskan.

 

Nästa match för Almtuna spelas på lördag då Södertälje kommer på besök i Metallåtervinning Arena.

 

Vita Hästen - Almtuna 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Publik: 3 453

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.