Skriv ut denna sida
Efter halva matchen såg Almtuna ut som ett vinnarlag, sedan kom Vita Hästens vändning. (Foto: Peter Bohlin) Efter halva matchen såg Almtuna ut som ett vinnarlag, sedan kom Vita Hästens vändning. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna tappade tvåmålsledning

2014-09-26 - 03:21

Almtuna lyckades inte knyta ihop säcken i torsdagens allsvenska möte. Vita Hästen vände tvåmåls underläge och vann sedan i sudden death.

 

Nykomlingarna Vita Hästen har överraskat hockeysverige i inledningen av allsvenskan och är ett topplag efter sex omgångar. Man ligger tvåa i tabellen med tre vinster och lika många oavgjorda resultat. Man har dessutom en överlägsen målskillnad på +10 vilket är dubbelt så mycket som serieledarna Mora och trean Södertälje.

 

Det är Almtuna som inleder matchen bäst och tar tidigt ledningen med 1-0 genom Martin Karlsson som åker runt bakom kassen och skjuter in ledningsmålet på ett passivt Hästenförsvar.

 

I mitten av andra perioden utökar Almtuna till 2-0 och ledningen är rättvis då Almtuna så långt varit det klart bättre laget. Men efter Viktor Rollin-Carlssons 2-0 i power play släpper man in Hästen i matchen.

- Fram till 2-0 målet kontrollerar vi matchen på ett bra sätt, säger Nilkkas Eriksson på den efterföljande presskonferensen, men tycker att laget börjar spela naivt efter målet.

 

- Dom gör 2-0 i powerplay och får matchen dit dom vill, men vi stressar inte upp oss säger Hästens assisterande tränare Mikael Johansson och syftar på att man har hämtat upp underlägen tidigare.

 

Det går knappt två minuter efter Rollin-Carlssons mål så replikerar Hästens Daniel Åhsberg som får in reduceringen på en spelvändning där han prickskjuter upp i Honkens vänstra kryss. Även tvåan kommer på en spelvändning och avslut från exakt samma position på vänsterkanten.

 

Efter två perioder är det utjämnat i Metallåtervinning arena och tredje perioden är väldigt jämn. Vita Hästen skapar många riktigt bra lägen och Holmqvist gör några bra räddningar och matchen slutar oavgjort 2-2.

 

När det återstår en minut av förlängningen avgör Vita Hästens Morgan Hassel, men dessförinnan hade Almtuna haft ett bra tryck i anfallszon och matchen hade kunnat sluta hur som helst.

 

Almtunatränaren Niklas Eriksson är naturligtvis besviken över att tappa matchen men ser dock några ljusglimtar i det individuella prestationerna, bland annat är han nöjd med Sebastian Hartmann som haft lite tungt i inledningen av serien.

 

Matcherna ligger tätt för laget, i morgon lördag möter man Södertälje på bortais.

 

Almtuna - Vita Hästen 2-3 s.d (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Almntunas mål: Martin Karlsson, Victor Rollin-Carlsson.

Publik: 1 147

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.