Skriv ut denna sida
Victor Rollin-Carlsson th avgjorde mot Vita Hästen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Victor Rollin-Carlsson th avgjorde mot Vita Hästen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Seger efter straffar mot nykomlingarna

2014-09-03 - 01:03

Almtuna mötte på tisdagen de allsvenska nykomlingarna Vita Hästen från Norrköping, efter en väl genomförd första period ledde Almtuna med "säkra" 4-1 men matchen avgjordes till slut efter sudden death och straffar.

 

Vita hästen hade svårt att hänga med Almtuna i den första perioden, som avfärdades lite som en dag på jobbet, några större jubelscener bjöds inte publiken från gästerna när man gick fram till 4-1. 

 

I andra perioden var det en helt annan fart på rören från hemmalagets sida, inställningen var en helt annan och man kunde gå ikapp till 4-4. Sista perioden blev mest ett ställninsgkrig där det upplevdes som att man väntade ut det andra laget och perioden slutade mållöst 0-0.

 

I förlängningen fick Almtuna chansen att avgöra matchen då Vita Hästen drabbades av en utvisning men det efterföljande powerplay gav ingen utdelning och matchen gick till ett straffavgörande där Victor Rollin-Carlsson avgör för Almtuna.

 

Nästa träningsmatch spelas i Metallåtervinning arena i Uppsala då AIK kommer på besök.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.