Skriv ut denna sida
Almtuna tog tredje raka segern i Allettan. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Almtuna tog tredje raka segern i Allettan. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Almtuna tog tredje segern

2014-02-23 - 20:32

Björklöven var dagens motståndare för Almtunas damer i Allettan. Umeålaget hade inte mycket att sätta emot denna dag och Almtuna kunde ta tredje raka segern.

Trots en dålig start på matchen kunde Almtuna utöka segersviten i Allettan under söndagen. Björklöven tog ledningen i matchens fjärde minut men sen var det Almtuna för hela slanten. Lina Werner fixade kvitteringen och innan första perioden var över hade hemmalaget skaffat en 2-1-ledning efter mål av Mathilda af Bjur.

Det var hemmalaget som stod för det offensiva spelet i matchen och Björklöven hade stora svårigheter att komma till några farliga målchanser alls, mycket tack vare ett bra försvarsspel av Almtuna. Framåt sett för Almtuna fortsatte målen att trilla in med jämna mellanrum och segersiffrorna skrevs till slut till 6-1. Men i ärlighetens namn borde nog segermarginalen varit större, sett till målchanser och spelövertag.

Matcherna duggar just nu tätt för lagen i Allettan och redan på onsdag är det dags igen, när Almtuna spelar borta mot HV71. Noterbart från dagens match är att Almtunas sex mål var fördelat på lika många målskyttar, vilket visar på en bra bredd i Uppsalalaget.

Almtuna – Björklöven 6-1 (2-1, 1-0, 3-0)

Mål Almtuna: Lina Werner, Mathilda af Bjur, Emma Murén, Rebecca Dahl, Andréa Cordoba, Ebba Moberg-Karlsson.

Skott: 48-15

Publik: 82

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var redan klart att Almtuna slutar på tionde plats i den allsvenska tabellen och är klara för åttondelsfinalspel. På söndagen tog ett reservbetonat lag emot Väsby som vann med uddamålet 2-3.

Allsvenskan: Almtuna blev på fredagen klara för slutspelet i Hockeyallsvenskan genom att bortabesegra (hemma) Väsby med 2-1, båda Almtunas mål gjorda inom 34 sekunder i den första perioden.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.