Skriv ut denna sida
Almtuna fick jubla över två poäng. (Foto: Peter Bohlin, Arkiv) Almtuna fick jubla över två poäng. (Foto: Peter Bohlin, Arkiv)

Almtuna tog tvåpoängare mot Timrå

2014-01-30 - 23:09

Kvällens bortamatch för Almtuna slutade med suddenvinst, trots att Timrå var det bättre laget spelmässigt.

 

Det var Timrå som tog tag i taktpinnen från start i matchen och skapade bra tryck mot Almtunamålet. Hemmalaget kunde också efter sex minuter ta ledningen när Jeremy Boyce-Rotevall hittade nätet bakom Alexander Sahlin, som för kvällen vaktade Almtunas mål.

 

Sahlin räddar Almtuna

Och Sahlin gjorde det bra. Faktum är att Timrå hade ett flertal mycket vassa chanser att utöka sin ledning, men Sahlin stod för en riktig kanoninsats, bakom ett många gånger tveksamt försvarsspel från övriga spelare.

 

Spelmässigt var det som sagt Timrå som stod för det mesta av det kreativa spelet men med halva matchen spelad kan Jesper Olofsson se till att gästerna utjämnar resultatet.

1-1 står sig sedan matchen ut och förlängning fick avgöra.


Där är det Almtuna som drar det längsta strået, då Fredrik Sandgren avgör redan efter 43 sekunder, efter fint förarbete av Marcus Högström.

 

Timrå – Almtuna 1-2 sd. (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Mål Almtuna: Jesper Olofsson, Fredrik Sandgren

Skott: 36-21

Publik: 2795

 

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.