Skriv ut denna sida

Uddamålsförlust mot Västerås

2014-01-24 - 22:06

Almtuna ställdes på fredagskvällen mot Västerås, hemma i Metallåtervinning arena. En match som gästerna till slut vann med 1-2.

 

Hemmalaget fick dock en kanonstart, då man redan efter 2.25 tog ledningen i matchen. Målskytten var Emil Larsson. Ledningen håller sig sedan till den artonde minuten, då gästeras Kenneth Bergqvist skaffar sig ett friläge som han sätter högt, bakom annars duktiga Erik Hanses i Almtunamålet.

 

Den andra perioden är spelmässigt jämn, men det är Västerås som kan sno åt sig en ledning. När Jimmie Kraft sitter på botbänken sätter Jeremy Williams 1-2 i powerplay.

 

I den tredje perioden handlar det mesta om hemmalaget. Man satsar allt man har för att få till en kvittering, men det lilla extra flytet finns inte där, samtidigt som Västerås ska ha en eloge för sitt försvarsspel.

 

Almtuna – Västerås 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Mål Almtuna: Emil Larsson

Skott: 27-22

Publik: 1 438

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var redan klart att Almtuna slutar på tionde plats i den allsvenska tabellen och är klara för åttondelsfinalspel. På söndagen tog ett reservbetonat lag emot Väsby som vann med uddamålet 2-3.

Allsvenskan: Almtuna blev på fredagen klara för slutspelet i Hockeyallsvenskan genom att bortabesegra (hemma) Väsby med 2-1, båda Almtunas mål gjorda inom 34 sekunder i den första perioden.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.