Skriv ut denna sida

En poäng för Almtuna

2013-12-05 - 22:53

En tappad tvåmålsledning och en sen kvittering gav Almtuna en poäng i kvällens bortamatch mot VIK Västerås.

 

Almtuna inledde piggt borta mot Västerås i kvällens match i hockeyallsvenskan. Gästerna sköt 11 skott på mål i den första perioden. Detta ska jämföras med Västerås ynka 2. I matchminut 16 kunde också Uppsalalaget ta en välförtjänt ledning, sedan Simon Mattsson hittat nät.

 

I den andra perioden tog hemmalaget kommandot och vände lite på matchbilden. De två skotten från första perioden förvandlades i mittenakten till 20, så det var en rejäl uppryckning där. Det var dock ändå gästerna som först kunde utöka sin ledning när Daniel Hermansson sköt 0-2 i numerärt överläge. Med halva matchen spelad kunde sedan Västerås fixa en reducering.

 

Två snabba mål
10 minuter in i den tredje perioden kvitterar hemmalaget och endast en och en halv minut senare tog de även ledningen med 3-2 genom det mycket lyckade nyförvärvet Jeremy Williams.


Resultatet stog sig sedan till slutminuten, när Almtuna tog ut Erik Hanses och satsade allt framåt. Med halvminuten kvar prickade veteranen Jimmie Kraft in kvitteringen och matchen gick till förlängning.

I förlängningen är det sedan Västerås som ser till att ta bonuspoängen.

 

I och med att Timrå under kvällen tog tre poäng i sin match mot Malmö tappar Almtuna en placering i tabellen och ligger just nu på en tolfteplats.

 

Västerås – Almtuna 4-3 sd (0-1, 1-1, 2-1, 1-0)

Målen Almtuna: Simon Mattsson, Daniel Hermansson, Jimmie Kraft

Publik: 2818

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.