Skriv ut denna sida
Erik Hanses var som vanligt bra i Almtuna. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Erik Hanses var som vanligt bra i Almtuna. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Almtuna bortaslog Malmö

2013-11-27 - 21:29

Almtuna tog på onsdagkvällen tre mycket meriterande poäng när man vann mot topplaget Malmö på bortaplan.

 

Almtuna inledde matchen klart bäst och med halva första perioden kunde också gästerna från Uppsala sätta ledningspucken, när Johan Berggren hittar nät i powerplay. Man fortsätter sedan att sätta ordentligt tryck och Malmö har svårt att etablera något framåt. Med 35 sekunder kvar av första perioden kan Martin Karlsson se till att Almtuna går till paus med en tvåmålsledning.

 

Stort spelövertag

Även i mittperioden är det Uppsalalaget som skapar det mesta och till skillnad från senaste matchen mot Troja så gör man mål på chanserna denna afton. Både 0-3 och 0-4 kommer innan andra perioden är till ända och så långt in i matchen ledde Almtuna skottstatistiken med förkrossande 18-6.

 

I slutperioden trycker Malmö desperat på i jakten på kvittering och man lyckas också trycka in två reduceringar redan när dryga två minuter är spelade. En liten väckarklocka för Almtuna kanske, för i resten av perioden klarar man sedan att hålla tätt bakåt. 

 

När Malmö i slutet plockar målvakten ser Alen Bibic till att spika slutresultatet till 2-5 i öppen kasse och Almtuna tar med sig tre viktiga poäng från en på förhand mycket svår bortamatch.

 

I nästa omgång ställs Almtuna mot bottenkonkurrenten Södertälje på bortaplan för att sedan på söndag ta sig an Oskarshamn hemma i nya Metallåtervinning arena.

 

Malmö – Almtuna 2-5 (0-2, 0-2, 2-1)
Målen Almtuna: Johan Berggren, Martin Karlsson, Tobias Hage, Jesper Danielsson, Alen Bibic
Publik: 4 328

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.