Skriv ut denna sida
Almtunas Sebastian Hartmann. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Sebastian Hartmann. (Foto: Peter Bohlin)

Straffas för tackling av Almtunaspelare

2013-11-27 - 12:04

Troja Ljungbys Joakim Nettelblad stängs av två matcher för tacklingen mot Almtunas Sebastian Hartmanns huvud i fredagens Allsvenska match.

 

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd stänger av Troja Ljungbys Joakim Nettelblad två matcher för en tackling som han utdelade på Almtunas Sebastian Hartmann i fredagens match.

 

Det var i inledningen av den andra perioden som Hartmann drev pucken på vänsterkanten och ner bakom Troja Ljungbys mål. Trojaspelaren Joakim Nettelblad kommer från motsatt håll och utdelar en tackling riktad mot huvudet på Hartmann.

 

Skridskorna lämnade isen i tacklingsögonblicket

Kraften i tacklingen var så starkt att Trojaspelarens skridskor lämnade isen i tacklingsögonblicket. Nettelblad menar att han inte hade för avsikt att skada Almtunaspelaren, ambitionen var endast att stoppa honom.

 

Hartmann blev liggande en lång stund på isen efter tacklingen, man befarade en hjärnskakning och den unga Almtunaforwarden tvingades avbryta matchen.

 

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd anser att Nettelblad gjort sig skyldig till en otillåten huvudtackling och stänger av Trojaspelaren i två matcher som straff. Man anser även från nämndens sida att förseelsen är relativt lindrig och att påföljden skall stanna vid två matcher och den automatiska avstängningen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.