Skriv ut denna sida
Almtunas Sebastian Hartmann. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Sebastian Hartmann. (Foto: Peter Bohlin)

Straffas för tackling av Almtunaspelare

2013-11-27 - 12:04

Troja Ljungbys Joakim Nettelblad stängs av två matcher för tacklingen mot Almtunas Sebastian Hartmanns huvud i fredagens Allsvenska match.

 

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd stänger av Troja Ljungbys Joakim Nettelblad två matcher för en tackling som han utdelade på Almtunas Sebastian Hartmann i fredagens match.

 

Det var i inledningen av den andra perioden som Hartmann drev pucken på vänsterkanten och ner bakom Troja Ljungbys mål. Trojaspelaren Joakim Nettelblad kommer från motsatt håll och utdelar en tackling riktad mot huvudet på Hartmann.

 

Skridskorna lämnade isen i tacklingsögonblicket

Kraften i tacklingen var så starkt att Trojaspelarens skridskor lämnade isen i tacklingsögonblicket. Nettelblad menar att han inte hade för avsikt att skada Almtunaspelaren, ambitionen var endast att stoppa honom.

 

Hartmann blev liggande en lång stund på isen efter tacklingen, man befarade en hjärnskakning och den unga Almtunaforwarden tvingades avbryta matchen.

 

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd anser att Nettelblad gjort sig skyldig till en otillåten huvudtackling och stänger av Trojaspelaren i två matcher som straff. Man anser även från nämndens sida att förseelsen är relativt lindrig och att påföljden skall stanna vid två matcher och den automatiska avstängningen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var redan klart att Almtuna slutar på tionde plats i den allsvenska tabellen och är klara för åttondelsfinalspel. På söndagen tog ett reservbetonat lag emot Väsby som vann med uddamålet 2-3.

Allsvenskan: Almtuna blev på fredagen klara för slutspelet i Hockeyallsvenskan genom att bortabesegra (hemma) Väsby med 2-1, båda Almtunas mål gjorda inom 34 sekunder i den första perioden.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.