Skriv ut denna sida
Almtunas Sebastian Hartmann. (Foto: Peter Bohlin) Almtunas Sebastian Hartmann. (Foto: Peter Bohlin)

Straffas för tackling av Almtunaspelare

2013-11-27 - 12:04

Troja Ljungbys Joakim Nettelblad stängs av två matcher för tacklingen mot Almtunas Sebastian Hartmanns huvud i fredagens Allsvenska match.

 

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd stänger av Troja Ljungbys Joakim Nettelblad två matcher för en tackling som han utdelade på Almtunas Sebastian Hartmann i fredagens match.

 

Det var i inledningen av den andra perioden som Hartmann drev pucken på vänsterkanten och ner bakom Troja Ljungbys mål. Trojaspelaren Joakim Nettelblad kommer från motsatt håll och utdelar en tackling riktad mot huvudet på Hartmann.

 

Skridskorna lämnade isen i tacklingsögonblicket

Kraften i tacklingen var så starkt att Trojaspelarens skridskor lämnade isen i tacklingsögonblicket. Nettelblad menar att han inte hade för avsikt att skada Almtunaspelaren, ambitionen var endast att stoppa honom.

 

Hartmann blev liggande en lång stund på isen efter tacklingen, man befarade en hjärnskakning och den unga Almtunaforwarden tvingades avbryta matchen.

 

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd anser att Nettelblad gjort sig skyldig till en otillåten huvudtackling och stänger av Trojaspelaren i två matcher som straff. Man anser även från nämndens sida att förseelsen är relativt lindrig och att påföljden skall stanna vid två matcher och den automatiska avstängningen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.