Skriv ut denna sida
Almtuna föll mot Troja/Ljungby i sudden death. (Foto: Annette Bohlin) Almtuna föll mot Troja/Ljungby i sudden death. (Foto: Annette Bohlin)

Almtuna suddenföll mot Troja

2013-11-23 - 18:41

Almtuna hade ledningen med fem minuter kvar av bottenmötet mot Troja/Ljungby. Ett sent powerplay mål av gästerna ledde till förlängning, där Troja/Ljungby knep bonuspoängen.


Det var sexpoängsmatch för Almtuna när man på lördagseftermiddagen tog emot Troja Ljungby hemma i Gränby ishall. Det var dock gästande Troja som startade matchen bäst och hade ett par fina lägen att ta ledningen, men Erik Hanses i hemmamålet agerade stabilt. Med halva perioden spelad kunde Almtuna äta sig in i matchen via tre raka möjligheter i spel 5 mot 4. Det närmaste man kommer är dock ett ribbskott via Marcus Högström och det var mållöst efter första perioden.

 

Dåliga powerplay

I början av den andra perioden får hemmalaget spela 3 mot 5 i hela 1.19, men gästerna lyckas faktiskt inte få till ett enda avslut på mål i den spelformen. Däremot tar Troja ledningen när Almtuna just blivit fulltaliga. Det är Sebastian Dyk, som trots bevakning kan bryta sig fri och vackert placera pucken i Hanses vänstra kryss.


Sedan är det Almtunas tur att spela i powerplay. Hartman får en ful tackling mot huvudet och får ledas av isen med en befarad hjärnskakning. Nettelblad i Troja belönas med matchstraff och hemmalaget får spela 5 mot 4 i fem minuter. Men här märks det att det är två bottenlag som möts, då inte heller Almtuna lyckas skapa några speciella farligheter i spelformen.

 

Kvitteringen kommer istället i spel 5 mot 5 med halva perioden spelad. Oscar Milton får träff på en volleypuck sedan Mattias Johansson skjutit. 20 sekunder senare är det dags igen, när Martin Karlsson får stå obevakad i slottet och prickskjuta ett dragskott till 2-1.

 

Almtuna det bättre laget i tredje

I tredje perioden är det Almtuna som är det klart bättre laget, men man får inte in pucken i mål. Istället kan gästernas Victor Amnér kvittera efter 15 minuter, via ett mäktigt slagskott i powerplay.

Matchen till förlängning och efter tre minuter av chanser åt båda hållen är det till slut Troja som kan avgöra, genom fint sammarbete av Ziga Pavlin och Markus Nilsson, där den sistnämnde är segerskytten.

 

Almtuna – Troja/Ljungby 2-3 SD (0-0, 2-1, 0-1, 0-1 )
Mål Almtuna: Oscar Milton, Martin Karlsson

Publik: 1 181

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.