Skriv ut denna sida
Almtuna föll mot Troja/Ljungby i sudden death. (Foto: Annette Bohlin) Almtuna föll mot Troja/Ljungby i sudden death. (Foto: Annette Bohlin)

Almtuna suddenföll mot Troja

2013-11-23 - 18:41

Almtuna hade ledningen med fem minuter kvar av bottenmötet mot Troja/Ljungby. Ett sent powerplay mål av gästerna ledde till förlängning, där Troja/Ljungby knep bonuspoängen.


Det var sexpoängsmatch för Almtuna när man på lördagseftermiddagen tog emot Troja Ljungby hemma i Gränby ishall. Det var dock gästande Troja som startade matchen bäst och hade ett par fina lägen att ta ledningen, men Erik Hanses i hemmamålet agerade stabilt. Med halva perioden spelad kunde Almtuna äta sig in i matchen via tre raka möjligheter i spel 5 mot 4. Det närmaste man kommer är dock ett ribbskott via Marcus Högström och det var mållöst efter första perioden.

 

Dåliga powerplay

I början av den andra perioden får hemmalaget spela 3 mot 5 i hela 1.19, men gästerna lyckas faktiskt inte få till ett enda avslut på mål i den spelformen. Däremot tar Troja ledningen när Almtuna just blivit fulltaliga. Det är Sebastian Dyk, som trots bevakning kan bryta sig fri och vackert placera pucken i Hanses vänstra kryss.


Sedan är det Almtunas tur att spela i powerplay. Hartman får en ful tackling mot huvudet och får ledas av isen med en befarad hjärnskakning. Nettelblad i Troja belönas med matchstraff och hemmalaget får spela 5 mot 4 i fem minuter. Men här märks det att det är två bottenlag som möts, då inte heller Almtuna lyckas skapa några speciella farligheter i spelformen.

 

Kvitteringen kommer istället i spel 5 mot 5 med halva perioden spelad. Oscar Milton får träff på en volleypuck sedan Mattias Johansson skjutit. 20 sekunder senare är det dags igen, när Martin Karlsson får stå obevakad i slottet och prickskjuta ett dragskott till 2-1.

 

Almtuna det bättre laget i tredje

I tredje perioden är det Almtuna som är det klart bättre laget, men man får inte in pucken i mål. Istället kan gästernas Victor Amnér kvittera efter 15 minuter, via ett mäktigt slagskott i powerplay.

Matchen till förlängning och efter tre minuter av chanser åt båda hållen är det till slut Troja som kan avgöra, genom fint sammarbete av Ziga Pavlin och Markus Nilsson, där den sistnämnde är segerskytten.

 

Almtuna – Troja/Ljungby 2-3 SD (0-0, 2-1, 0-1, 0-1 )
Mål Almtuna: Oscar Milton, Martin Karlsson

Publik: 1 181

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var redan klart att Almtuna slutar på tionde plats i den allsvenska tabellen och är klara för åttondelsfinalspel. På söndagen tog ett reservbetonat lag emot Väsby som vann med uddamålet 2-3.

Allsvenskan: Almtuna blev på fredagen klara för slutspelet i Hockeyallsvenskan genom att bortabesegra (hemma) Väsby med 2-1, båda Almtunas mål gjorda inom 34 sekunder i den första perioden.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.