Skriv ut denna sida
Almtuna vann andra raka segern. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Almtuna vann andra raka segern. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Ny trepoängare för Almtuna.

2013-11-15 - 20:23

Två starka perioder för hemmalaget och en stabil försvarsinsats i tredje. Så såg det ut när Almtuna tog säsongens tredje trepoängare, när Rögle besökte Uppsala på fredagskvällen.

 

Almtuna kom ut starkt i första perioden mot Rögle och innan en minut var spelad hade man skapat två riktigt heta målchanser, men avsluten hamnade utanför målramen båda gångerna. Almtuna fortsätter att spela bra hela perioden, framför allt i spelet 5 mot 5, där man stundtals spelar ut Rögle fullständigt och hemmalaget vinner skotten med hela 12-5.

Det var underhållande första period på flera sätt. Bra hemmaspel och heta målchanser, men periodens största behållning var när Jimmie Kraft efter 9 minuter sätter en klockren Open-ice-tackling i mittzonen – på huvuddomare Pierre Schilken, som lyckligtvis snabbt var på benen igen och lät spelet fortgå.

 

Backarna målskyttar

Starten på den mittenperioden ser ut precis som den första, med ett stort spelövertag för hemmalaget men avsluten fortsätter att sakna skärpa och när det gäller spelet i numerärt överläge blir det allt för ofta en passning för mycket.
Hemmalaget skulle dock få jubla två gånger om i den andra perioden. Efter knappa 11 minuter får Linus Rotbakken stå omarkerad i slottet och måtta ett dragskott som går in bakom en skymd Kevin Lindskoug i Röglemålet.

Efter ledningsmålet flyttar gästerna upp sina positioner rejält i jakt på en kvittering men det resulterar mest i heta kontringslägen för hemmalaget. Som efter 17.34, när Sebastian Hartmann kämpar sig fri, men blir neddragen och Almtuna blir tilldömda ett straffslag som Victor Rollin-Carlsson tar hand om.

 

Straffen håller dock ingen högre kvalitet och Lindskoug kan relativt enkelt rädda med plockhandsken. Minuten senare är det dock dags för nästa Almtunamål. Det är Alen Bibic som kan peta in sitt första mål för säsongen efter ett fint förarbete av Kraft och Rollin-Carlsson.

 

Stabilt försvarsspel

Sista perioden är spelmässigt mer jämn än de två inledande. Rögle har mer puck och vinner skotten med 8-3, men hemmalaget visar ett stort tålamod i försvarsspelet. Efter 18.45 får Rögle chansen i powerplay, när Mattias Johansson åker ut för en tripping. I samband med detta satsar gästerna allt på ett kort och tar ut målvakten. Då kommer också reduceringen.

 

I spel 6 mot 4 kan Victor Berglind sätta 2-1. Närmre än så kommer dock inte Rögle denna afton och Almtuna kan ta tre nya, viktiga poäng i bottenstriden, inför 1110 åskådare i Gränby ishall.

 

Almtuna – Rögle 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Mål Almtuna: Linus Rotbacken, Alen Bibic.

Publik: 1 110

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.