Skriv ut denna sida
Victor Rollin-Carlsson (15) var inblandad i det mesta framåt. (Foto: Peter Bohlin) Victor Rollin-Carlsson (15) var inblandad i det mesta framåt. (Foto: Peter Bohlin)

Almtunaförlust trots stark slutspurt

2013-09-26 - 21:23

Almtuna kunde inte följa upp den fina insatsen i tisdags mot Djurgården när man idag tog emot Asplöven för match i ishockeyallsvenskan.

 

Med bara några minuter kvar av matchen låg Almtuna under med 1-4 mot Haparandalaget Asplöven, gästerna hade så lång varit det bättre laget. Med en stark forcering i slutminuterna är man dock mycket nära att nå en kvittering.

 

Almtuna plockar målvakten Johannes Jönsson när det återstår drygt två minuter av tredje perioden och Emil Larsson reducerar till 2-4 halvminuten senare. Direkt efter tekning plockar man återigen Jönsson och lyckas göra 3-4 med 45 sekunder kvar genom en styrning av Jesper Olofsson.

 

Fler mål faller inte i matchen och Asplöven vinner välförtjänt en match som såg ut att vara avgjord med fyra minuter kvar av tredje perioden då gästerna sätter 1-4 i Power play (spel fem mot tre).

 

I Almtuna är det bara Victor Rollin-Carlsson som kan kvittera ut godkänt, när det var farligt framför Asplövens mål var Rollin-Carlsson allt som oftast inblandad.

 

Almtunas insats i tisdags och dagens är oceaner ifrån varandra, idag måste man gjort en av sina sämsta insatser på många år.

 

Almtuna - Asplöven 3-4

Målen Almtuna: Linus Rotbakken, Emil Larsson, Jesper Olofsson.

Publik: 979

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.