Skriv ut denna sida
U19-landslagets förbundskapten Camilla Granelid kommer tillbaka till IFU Arena med sitt landslag. (Foto: Peter Bohlin) U19-landslagets förbundskapten Camilla Granelid kommer tillbaka till IFU Arena med sitt landslag. (Foto: Peter Bohlin)

Klart: Grönt ljus från IFF - U19 VM spelas i Uppsala i september

2021-07-09 - 10:02

Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

 

Under torsdagen meddelade det internationella innebandyförbundets centralkommitté att man har beslutat att genomföra U19-världsmästerskapet för damer i september. Turneringen spelas i IFU arena i Uppsala. Det är första gången genom tiderna som det genomförs ett U19-världsmästerskap på damsidan i Sverige

 

Det blir med ett reducerat antal lag som mästerskapet kommer att genomföras. På grund av Covid-19 och restriktioner i hemländerna har sju kvalificerade lag meddelat att man inte kan deltaga. De lag som inte kommer till start är Australien, Kanada, USA, Österrike, Kina, Nya Zeeland samt Norge.

 

Följande nio nationer kommer till start, Tjeckien, Finland, Lettland, Slovakien, Sverige, Schweiz, Tyskland, Polen samt Ryssland. Det minskade antalet lag innebär ett modifierat spelformat som kan innebära att lag kan tvingas spela två matcher en och samma dag, i sådana fall skall matchtiden reduceras till 3x15 minutuer. I slutspelet skall dock samtliga matcher spelas med 3x20 minuter.

 

- Eftersom fyra matcher på tre dagar anses vara fysiskt tuffa, och det är känt att det i de flesta länder har spelats mycket begränsat med innebandy under det senaste året. Detta är det enda sättet att avgöra gruppen under de tre dagar som är tillgängliga för gruppmatcherna och göra det möjligt att spela semifinaler, säger IFFs generalsekreterare John Liljelund.

 

När grupperna och spelformatet är bekräftat kommer matchchemat att offentliggöras. För närvarande finns det en begränsning på 300 åskådare för inomhusevenemang i Sverige. Biljettförsäljningen för U19-VM i Uppsala har därför pausats. Om begränsningarna ändras kommer man att välkomna så många åskådare som är möjligt.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.