Skriv ut denna sida
Sirius Amanda Ljunggren jublar efter att hon gjort 6-3 efter ett snyggt volleyskott. (Foto: Peter Bohlin) Sirius Amanda Ljunggren jublar efter att hon gjort 6-3 efter ett snyggt volleyskott. (Foto: Peter Bohlin)

Målexplosion i andra när Sirius vann fjärde raka

2020-10-24 - 19:39

Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

 

Det blev en målrik tillställning när Sirius vann mot gästande Jönköping inför tomma läktare i IFU arena med 6-4, det skulle dock ta lite tid för Sirius att få igång sitt målskytte. Första perioden var lite seg med lågt tempo men Sirius kunde i alla fall gå till periodvila med ledning 1-0 efter mål av Moa Svanström i mitten av perioden.

 

Siriustränaren Marko Palosaari var inte så nöjd med perioden och ändrade om lite.

- Vi börjar på tre femmor och det känns lite trevande så vi går ner på lite folk till två femmor till andra perioden. Förstafemman fick lite mer tid på sig och då lossnade det lite i målskyttet också, säger Palosaari efter matchen.

 

Det började inte så bra i andra perioden, Jönköping kunde gå fram till ledning med 1-2 genom mål av Ellen Svensson i den fjärde minuten och Elin Rejgård två minuter senare. När sedan Sirius fick in kvitteringen till 2-2 av Sara Attermo så släppte det. Maja Brodin drog in ett lågt skott till 3-2 när klockan visade 11:04 och Mia Vallenius utökade sedan till 4-2, en liten revansch för hennes slarv i uppspelsfasen vid Jönköpings kvittering till 1-1.

 

Jönköping som spelat hela matchen på två femmor med något enstaka avlastningsbyte på bänkspelarna började se lite trötta ut men som en blixt från klar himmel lyckas Emma Thorsson reducera till 4-3, men repliken från Sirius kommer omedelbart då Johanna Homi gör 5-3 endast 15 sekunder senare.

 

Av bara farten trycker Amanda Ljunggren in 6-3 och det är matchens delikatess, Klara Molin flippar bollen förbi två Jönköpingsförsvarare in till Amanda Ljunggren som klipper till på volley och Loella Andersson i Jönköpings mål var chanslös.

 

Tredje perioden var inte långt ifrån att förbli mållös, gästerna kunde dock reducera till 6-4 med bara 15 sekunder kvar av perioden. Sirius kontrollerade slutperioden och tappade lite i skärpan, tredjekedjan med Sara Attermo i spetsen bjöd dock på matchens fräckis när Attermo hamnade bakom mål med bollen och lobbade in den över målet i ett försök att nå en av tre hemmaspelare framför mål.

- Det var stängt på båda sidorna om stolparna och målburen var ju i vägen, så jag lyfte in den så att det skulle bli lite kalabalik framför mål, skrattar Attermo efter matchen och fortsätter, man är ju lite äldre och måste testa lite gamla trix ibland och visa de unga spelarna.

 

Tränare Palosaaris kommentar efter matchen angående lobben var att "man är nog mer van att se sånt i lägre serier än SSL" i övrigt så var han nöjd med tre nya poäng.

- Vi hade tre måls överläge som vi kunde spela på inför den tredje perioden, det var en jämn match men vi drog det längsta strået idag, avslutar Marko Palosaari.

 

Sirius har nu vunnit fyra raka matcher, man har vunnit totalt fem av sex matcher varav en efter förlängning. Man parkerar på Superligans tredjeplats med 14 poäng, en poäng efter ettan Endre och tvåan Thorengruppen som dock har en match mindre spelad. Nästa match för Sirius spelas borta mot Malmö den 31 oktober.

 

Sirius - Jönköping 6-4 (1-0, 5-3, 0-1)

Sirius mål: Moa Svanström, Sara Attermo, Maja Brodin, Mia Vallenius, Johanna Homi, Amanda Ljunggren.

Publik: 0

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.

Superligan: Sirius höll för favorittrycket när man mötte nykomlingarna Falun under fredagen, men det satt långt inne och det var först i den tredje perioden som det lossnade för hemmalaget.