Skriv ut denna sida
Glädje i Sirius efter att Virve Bjerkefeldt (21) avgjort matchen med en straff. (Foto: Peter Bohlin) Glädje i Sirius efter att Virve Bjerkefeldt (21) avgjort matchen med en straff. (Foto: Peter Bohlin)

Trendbrott när Sirius besegrade KAIS Mora

2020-09-29 - 21:19

Sirius Innebandydamer hade tuffast tänkbara motstånd i seriepremiären. KAIS Mora stod för motståndet, ett lag som Sirius mött 17 gånger men aldrig besegrat.

Det började riktigt dåligt för Sirius som hamnade i underläge tidigt, man låg under med 0-3 efter drygt fem minuters spel och tränaren Marko Palosaari tvingades till en rekordtidig timeout. Två minuter senare reducerade Mia Vallenius till 1-3 men ett trendbrott kändes långt borta.

I andra perioden började Sirius lyfta in bollar centralt i KAIS Moras zon och man lyckade skapa lite oreda. När gästernas Lina Svarfar drar på sig en utvisning i mitten av andra perioden fick Sirius chansen att komma närmare men slarvade bort det och Lisa Svarfar kunde kontra in 1-4 i numerärt underläge.

Inför den tredje perioden ledde KAIS Mora med 1-4 och då var det inte många som trodde på poäng. Sirius fick dock en fin start på perioden, nyförvärvet från Täby Sara Attermo gjorde det som hon är bäst på, stod framför mål och jobbade till sig en boll som hon med ryggen mot mål rullade in till 2-4, till vänster om målvakten.

Drygt två minuter senare reducerade Jonna Vuontisvaara till 3-4 för Sirius, i samband med målet upptäcktes att KAIS Mora hade en ledare som alternerade med att vara på läktaren och båset för att bistå laget. Något som inte är tillåtet då man redan hade maximala fem ledare uppskrivna på matchprotokollet. Gästerna fick ett matchstraff och 2+2 minuters utvisning som en konsekvens av regelbrottet.

Ingen utdelning dock för Sirius i det fyra minuter långa numerära överläget men Sara Attermo kan kvittera till 4-4 i den tionde minuten efter hårt förarbete djupt i KAIS Moras zon, kvitteringen var rättvis och vändningen från underläge 1-4 till likaläge var ett faktum.

Några fler mål föll inte under ordinarie tid och med knappt minuten spelad av den fem minuter långa sudden death som vidtog tilldömdes Sirius en straff. Tidigare säsonger har lagkapten Klara Molin tagit några straffar men nu klev Virve Bjerkefeldt fram till mittpunkten för att lägga den.

Efter målvaktsbyte i KAIS Mora tog Virve sats och bågade något till höger för att sedan skjuta in bollen till höger om målvakten, distinkt utan några dragningar eller krusiduller. En historisk seger för Sirius som aldrig tidigare besegrat dalalaget. Två poäng till blåsvart som får en bra start på säsongen. I nästa omgång den 3 oktober möter man Täby på bortaplan.

Sirius - KAIS Mora 5-4 s.d (1-3, 0-1, 3-0, 1-0)

Sirius mål: Sara Attermo 2, Mia Vallenius, Jonna Vuontisvaara, Virve Bjerkefeldt (straff)
Publik: 0

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.